Törene Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Ümit Hassan, Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Çiftçi, Öğretim üyeleri, basın mensupları, öğrenci ve veliler katıldı.
Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatük,Silah Arkadaşları ve tüm şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşı’nın okunması ile başladı.
Bu yılki mezunları arasında Haberdar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat’ın da bulunduğu “Of The Record” grubunun mini konseri ile devam eden törende salonu dolduran misafirler keyifli anlar yaşadılar.
“Of The Record” grubunun bateristi olan ve bu yıl Gazetecilik Bölümünden mezun olan Gezeteci Rasıh Reşat’la birlikte yine çoğu Yakın Doğu Üniversitesi mezunu olan grup üyeleri tören öncesi müzik adına unutulmaz dakikalar yaşattılar.
YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Günsel de törende bölüm birincilerine diplomalarını taktim etti.
Ülkenin tanınmış gazetecilerinden Rasıh Reşat’da diplomasını YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Günsel’den aldı.
Açılış konuşmasını YDÜ Rektör’ü Prof. Dr. Ümit Hassan’nın yaptığı törende, özellikle fakültenin öğretim kadrosunun yetkinliği ve fakültenin akedemik ve fiziksel donanımı hakkında öğrenci ve velilere bilgiler verdi.
Prof.Dr. Hassan, yeni iletişimcilerin buradan aldığı bilgilerle hayatın içinde mutlaka çok başarılı olacaklarına inandığını söyledi.
İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Çiftçi’de yaptığı konuşmada, fakültenin sahip olduğu olanaklar, öğretim kadrosu ve mezunların geleceğe ilişkin olması gereken hedeflerinden söz etti.
Fakülte Birincisi olarak mezun olan Koray Gürcan da aldıkları eğitimin son derece kaliteli olduğunu bu okuldan mezun olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve öğrendiklerinin gelecekte kendilerine rehberlik edeceğinden kuşkularının olmadığını dile getirdi.
Daha sonra aralarında Yakın Doğu Tv çalışanı Ferda Aşıroğlu’nun da bulunduğu 40 öğrenci diplomalarını öğretim elemanlarından aldılar.