Çağdaşkent Mahallesi’nde inşa ettiği Engelliler Akademisi ile birçok engelli gruba mesleki eğitim vermeyi hedefleyen Toroslar Belediyesi, akademinin ilk eğitim ayağını engellilere yönelik hazırladığı Telemarketing (Telefonla ürün pazarlama) projesiyle başlatıyor.
Ortopedik engeli dışında bir sorunu olmayan gençlere telefonla bilgisayar başında satış tekniklerini öğretmek ve bedenlerini kullanmak zorunda kalmadan iş imkanı yaratmayı amaçlayan proje ile Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şubesi ve Mersin Ortopedik Engelliler Derneği üyelerine bu konuda mesleki eğitim verilecek.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın katılımıyla projenin bilgilendirme toplantısı Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şubesi’nde yapıldı.
Dernek üyeleri ve ailelerinin hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şube Başkanı Mürsel Çiftçi yaptı. Çiftçi, Toroslar Belediyesi ile engelli vatandaşların istihdamına yönelik bir projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını belirterek, projeyi hazırlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya ve ekibine teşekkür etti.
“Biz istiyoruz ki, Mersin’in atanmışları ve seçilmişleri bizleri ihmal etmesin” diyen Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şube Başkanı Mürsel Çiftçi; “316 üyemizin bulunduğu derneğimiz bugüne kadar hiçbir projede yer almamıştı. Toroslar Belediyesi ile yapacağımız bu ilk projemizin hayırlı olmasını diliyorum. Başkanımız Hamit Tuna’yı aramızda görmekten büyük mutluluk duyduk” dedi.
Daha sonra söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise her bireyin bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak, Toroslar Belediyesi olarak Mersin’deki birçok engelli dernekleriyle mesleki eğitim projelerini hayata geçirdiklerini ve onların toplumsal hayata aktif katılımlarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
Projenin detayları hakkında katılımcılara bilgiler veren Başkan Tuna, Türkiye’de yeni uygulanmaya başlanan Telemarketing modeliyle Mersin’deki engelli bireylerin yüzde 80’ine istihdam olanağı yaratmayı amaçladıklarını vurguladı.
Toroslar Belediyesi tarafından belirlenecek olan eğitim merkezinde projeye katılacak engelli bireylere pazarlama ve satış eğitimlerinin hocalar nezaretinde 2 aylık süreçte verileceğini belirten Başkan Tuna; “İstanbul’da Telemarketing projesiyle ilgilenen bir firmanın bize projeyi sunmasıyla birlikte istihdam garantili önemli bir projeyi hayata geçirmek istedik. Mersin’deki fiziksel ve bedensel engelli vatandaşlarımıza bu projeyle Telemarketing(Telefonla ürün pazarlama) eğitimleri verilecek. Bu eğitim sürecini sağlıklı bir şekilde tamamlayan katılımcıları inşallah işe yerleştireceğiz. Türkiye’de yeni yayılmakta olan bu modelin engelliler tarafından da yapılabileceğini göstermek istedik. İstihdam garantili eğitimlerin sonunda engelli vatandaşlarımızın gelecekleriyle ilgili kaygı duymayacakları bir hayatlarının oluşmasına inşallah vesile olacağız. Bu projeye müracaat eden arkadaşlarımızın işi sahiplenerek gelmelerini ümit ediyor, projede emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
Dernek üyeleri ve ailelerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Tuna daha sonra, katılımcıların projeyle ilgili sorularını yanıtladı.