Uzun yıllar çeşitli yerel gazeteler ve dergilerdeki yazıları, radyo ve televizyon programlarıyla Mersin kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olan Toros Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı, Spor Psikoloğu Dr. İnce, iki kitaba birden imza attı. 2003 yılında Mersin’de Arayış Gazetesi’nde başladığı, daha sonra İmece Gazetesi’nde bugüne kadar yayınlanan yazılarından "Mersin’den Hayata Dair Esintiler" ve "Sağlık Olsun (Hastalık-Hasta-Hekim)" adıyla iki kitap hazırlayan Dr. İnce, İçel Sanat Kulübü Müfide İlhan/Ayşe Uğural Salonu’nda imza ve söyleşi günü düzenledi. Kitaplarında hem sağlık hem de hayatın her alanına dokunan İnce’yi, dostları ve okurları yalnız bırakmadı. Yoğun ilgi gösterilen imza ve söyleşi gününde gazeteci dostları, meslektaşları ve Mersin edebiyat dünyasında yer eden yazar ve şairler, İnce’nin kitaplarını değerlendirerek, anılarını anlattılar.
Daha sonra kürsüye gelen Dr. İnce ise duygularını ve heyecanını okurlarıyla paylaştı. "Bu sürecin baştan beri içinde olan dostlarım ve eşim olmasaydı ne bu kitaplar ne de bu toplantı olacaktı. Hepsine minnettarım" diyen İnce, bu toplantının katıldığı en heyecanlı toplantı olduğunu söyledi. İnsanların en çok farkında olduğu şeyin gelip geçiciliği olduğunu belirten İnce, "İnsan bu dünyaya niçin geldiğini sorar. Ölümün varlığını bilen, en azından bunun fiziksel anlamda farkında olan tek canlı insandır. Bu gelip geçicilik insana çok ağır geliyor. Bu gelip geçiciliğin ağırlığını ortadan kaldırabilmek için ’Ben bu dünyada geçici değilim, varım’ diyebilmek için de bir sürü yollara başvuruyoruz. Kitap da böyle bir şey" diye konuştu.
Yazmaya başladığında kitap sahibi olmanın hayal bile edemeyeceği bir şey olduğunu vurgulayan İnce, ancak bir süre sonra beyninde bu hayalin ufak ufak uç verdiğini kaydetti. "Onu düşünürken bile farklı bir ürperti sarıyordu beni" diyen İnce, kitap yazma arzusunu da şöyle anlattı: "Bir kişi bir kitap yazıyor birine ithaf ediyor. Kalıcı olmaktan öte birine ithaf etmek müthiş bir şey. Yani birine değer vermek, ona böyle bir hediye sunmak çok güzel. Ben o hayali kurarken duyduğum heyecanın kaynağı birine bir şey ithaf edebilmek. Yazılar birbirini kovalamaya başlayınca arkadaşlarım, eşlerim, dostlarım olumlu geri bildirimler vermeye başlayınca o hayal sardı sarmaladı ve artık gerçekleşmek zorunda olan bir enerji haline geldi. İki yıl önce başlayan süreçle yazdığım yazıları belirli bir bütünlük içinde toplayarak bir kitap çıkarmaya kalksam köşelere ayıp olacaktı. Diğerine haksızlık etmiş olacaktım. Çünkü ’Sağlık Olsun’ vardı, ’Hayata Dair’ vardı. O nedenle istedim ki, iki konuda da aynı anda birer kitap olsun. Sağlık Olsun kitabını derleyip toparlarken yine sağlıktan başlayan, hastaya, hekime, hastalığa doğru giden ve gündelik yaşantı içinde bir başucu kitabı olabilecek niteliklere sahip bir kitap olmasına yönelik çabam oldu. Hayata Dair’e gelince, bu kent 27 yıldır beni, eşimi, çocuklarımı sarıp sarmaladı, besledi, büyüttü, bizi var etti. Bu kente biz de bir şeyler vermeye çalıştık. Hayata Dair kitabımda da Mersin’e dair bir şeyler olsun, Mersin’den yaşam kesitleri olsun istedim. İnsanlar o kitabı eline aldığında mutlaka bir yazıda kendine ait bir şeyler bulsun. İstedim ki, bu kente bir hediyem olsun."
Dr. İnce, konuşmasının ardından okurları için kitaplarını imzaladı