HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN 49 BAŞARILI SPORCU VE 35 ANTRENÖRE ÖDÜL


22 Mayıs 2021 Cumartesi 10:30

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs kutlamaları kapsamında düzenlediği törenle ulusal ve uluslararası platformlarda çeşitli branşlarda başarı gösteren 49 sporcu ile 35 antrenöre para ödülü verdi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlama etkinlikleri kapsamında ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi Sporcu Ödülleri’töreni düzenledi. Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nde yapılan ödül törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçerde katıldı. Törende Mersin’i ulusal ve uluslararası şampiyonalarda başarıları ile tanıtan 49 sporcu ile 35 antrenöre toplam 419 bin lira para ödülü verildi.

Mersin’de sporu geliştirmek ve sporculara katkı sunmak adına düzenlenen törende Başkan Seçer’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Gökbel ve Ali Rıza Öztürk ile Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş da yer aldı.

49 başarılı sporcu ve 35 antrenöre toplam 419 bin 640 lirapara ödülü

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Mersin’de sporun gelişmesine katkı sunmuş 5 duayene Başkan Seçer tarafından özel plaketler takdim edildi. Başkan Seçer ve protokol heyeti, 49 sporcuya 342 bin 795 lira, 35 antrenöre de 76 bin 845 lira olmak üzere toplam 419 bin 640 lirapara ödülü sundu. Törende ayrıca başarılı sporcuların yetişmesinde büyük pay sahibi olan ailelere de plaketler verildi.

“Kadınlar olmazsa toplumun bereketi olmaz”

Mersin’in tüm yönleri ile güzel bir kent olduğu vurgusuyla konuşmasına başlayan Başkan Seçer, ödül töreninin yapıldığı gösteri merkezinde açılan üretici kadın stantlarından söz etti. Başkan Seçer, şu ifadeleri kullandı:

“Buraya gelirken kadın üreticilerimizin stantlarını açtığı alandan geçtim. Onlara çok yoğun destek veriyoruz. Kadınlar bizim için baş tacı. Kadınlar olmazsa hayat olmaz. Sevgi olmaz. Şefkat olmaz. Kadınlar olmazsa bereket olmaz. Bir evin bereketi hiç olmaz. Toplumun bereketi hiç olmaz. Onları arı gibi çalışırken gördükçe memleketim adına çok daha fazla umutlanıyorum. Türkiye'nin daha çağdaş düzeyde bir ülke olabilmesi için, daha gelişmiş bir toplum olabilmesi için, daha demokratik bir toplum olabilmesi için, herkesin özgürce konuşabilmesi için, bu toprakların üzerinde daha bereketli üretimin olabilmesi için her şeyden önemlisi huzur, kardeşlik, barışın olabilmesi için önce bir ana yüreği gerekli. Ben onların ellerinden öpüyorum. Biz bu kenti yönettiğimiz süre içerisinde, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadınların yanında dimdik olacağız. Onlarla beraber yürüyeceğiz.”

19 Mayıs 1919’u“Türk tarihinde çok önemli bir gün” olarak tanımlayan Başkan Seçer,“Bugünkü laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin inşasında kilometre taşlarının döşenmeye başlandığı tarihi bir gündü. Bugün burada bu güzel coğrafyada bir arada isek,her şeye rağmen huzur, barış, kardeşlik içerisinde bir yaşam mücadelesi veriyorsak ilk önce o tarihlerdeki atalarımızın verdiği mücadelelerden kaynaklı olduğunu bilelim ve onlara buradan şükranlarımızı, minnetlerimizi gönderelim” dedi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA