HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
KADIN SAĞLIĞI PANELİNDE OYNAYARAK EGZERSİZ YAPTILAR


20 Ekim 2022 Perşembe 11:10

Başkan Yılmaz; “Yüksek Enerjinin Bir Parçası Olan Tüm Kadınlara Teşekkür Ediyorum” Toroslar Belediyesinin düzenlediği “Toroslar’da Kadın Sağlığı Paneli’nde”, kadınların, uyum içerisinde ve müzik eşliğinde yaptığı egzersiz hareketleri salonda renkli görüntülere sahne oldu.

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm katılımcılara teşekkür ederek; “Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum diyoruz. Bu paneli düzenlememizin ana sebebi de budur” dedi.

 

Kadınlar, Panel Öncesi Sağlık Taramasından Geçti

 

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Toroslar’da Kadın Sağlığı Paneli, yoğun ilgi gördü. Panele katılan tüm kadınların tansiyon ve şeker ölçümleri yapıldı.

 

Ev hanımlarının yanı sıra akademi ve iş dünyasında başarılarıyla dikkat çeken kadınların bir araya geldiği panelde; Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm katılımcılara seslenerek güçlü kadın profilinin önemine vurgu yaptı.

 

Kadın Doğum Uzmanı Dr. Atıl Aktaş, Fizyoterapist Aslı Ak Toprak, Uzman Psikolog Büşra Sarı Ertek ve Dr. Uğurcan Üstündağ’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde; obeziteden kanserde erken teşhise, kadın ruh sağlığını etkileyen faktörlere ve pelvik taban kas egzersizlerine kadar birçok konu üzerinde duruldu.

 

Başkan Yılmaz’ın eşi Meltem Yılmaz’ın da katıldığı panelde; MHP Mersin KAÇEP Başkanı Fadime Şen, AK Parti Toroslar İlçe Kadın Kolları Başkanı Nalan Erden ve kadın belediye meclis üyeleri de hazır bulundu. 

  

Başkan Yılmaz; “Türk Milleti Olarak Sosyal Bağları Kuvvetli Bir Toplumuz”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, güçlü aile için kadının güçlü olması gerektiğine dikkat çekerek; “Salonda çok güzel bir enerji var. Bu da beni mutlu etti. Şehrimizin her yerinden gelen kadınları ağırlıyoruz. Burada doktorlarımız, hocalarımız, çalışanlar ve ev hanımlarımız var. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Biz, güçlü ve sosyal bağları kuvvetli bir toplumuz” diyen Başkan Yılmaz; “Bizleri geleceğe taşıyan, gelecek nesillerimizi yetiştiren en önemli müessese ailedir. Çok şükür ki biz aile bağları güçlü olan bir toplumuz. Bu çok önemli. Ailemiz güçlü olursa toplumumuz da güçlü olur ve çocuklarımız da güzel yetişirler. Özgüvenli çocuk, özgüvenli gençlik ve özgüvenli kadın güçlü gelecek demek. Bu açıdan güçlü aile için de mutlaka kadının güçlü olması gerekiyor. Bu etkinliği düzenlememizin ana sebebi de budur. Dertlerinizi, sıkıntılarınızı paylaşmak ve bunlara çözüm bulmak bizim en önemli görevlerimiz arasında. Panele katkı sunan kıymetli akademisyenlerimize ve burada yüksek ve güçlü enerjinin bir parçası oldukları için tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Başkan Yılmaz, panele katkı sunan akademisyenlere teşekkür ederek, çiçek ve plaket takdim etti.

 

Daha sonra panele geçildi. Tüm katılımcıların dikkatle dinlediği panelde konuşmacılar sinevizyon eşliğinde alanında uzman oldukları konuları anlattı.

 

İlk olarak söz alan Dr. Uğurcan Üstündağ, obeziteden kurtulma yollarını örneklerle gösterdi. Kendisi de daha önce bir obezite hastası olan Dr. Üstündağ; “Bu hastalıktan yüzde 70 kurtuldum. İnsanın psikolojisini de etkileyen bir hastalık. Çok zor oldu ama kararlılıkla bunu yendim” dedi.

 

Uzman Psikolog Büşra Sarı Ertek de kadın ruh sağlığını etkileyen faktörlerin; kadının yetiştiği aile yapısı, eğitim durumu, sosyal statüsü, gelir düzeyi, eşinin eğitimi, mesleği ve yaşadığı toplumun özellikleri olarak sıralayarak, psikolojik desteğin önemine değindi.

 

Kadın Doğum Uzmanı Dr. Atıl Aktaş ise kanserde erken teşhisin kanseri önlemedeki sonuçlarını aktardı. Dr. Aktaş; “Ailemde kanser yok bana bir şey olmaz diye düşünmeyin. Meme kanseri, yüzde 85’i ailesinde olmayanlarda görülüyor. 40 yaş üzerinde yıllık mamografi yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. Kanser gelişmeden 4-5 yıl önce tanı konabiliyor ve böylece yakalanmıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

 

Fizyoterapist Aslı Ak Toprak da pelvis taban kaslarını çalıştıran hareketleri gösterdi. Katılımcıların dikkatle dinlediği sunumun sonunda, müzik eşliğinde egzersiz yapıldı. Kadınlar, oryantal oynayarak doğru hareket ve doğru nefesi öğrendi. Soru ve cevap şeklinde ilerleyen panel, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA