HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
8. MERSİN NARENCİYE FESTİVALİ KAPANIŞ-DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA YAPILDI


23 Aralık 2022 Cuma 10:19

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın katılımıyla Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir, Yenişehir, Akdeniz, Toroslar, Mezitli Belediyeleri, Mersin Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Ticaret Borsası, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB), Deniz Ticaret Odası, Mersin Uluslararası Liman İşletmesi (MIP),İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü katkı, işbirliği ve koordinasyonu ile narenciye ürünlerinin tanıtılması, katma değerli ürünleri de teşvik ederek marka değerinin arttırılması, tüketiminin teşvik edilmesi ve İlimizin tanıtımına ivme katması amacıyla bu yıl 12-13 Kasım 2022 tarihlerinde 8.’si düzenlenen ‘Mersin Uluslararası Narenciye Festivali’nin kapanış-değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

Toplantıda konuşan Vali Pehlivan, “yüz binlerce insanın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Narenciye Festivali ile bir kere daha Mersin'imizin narenciyenin başkenti olduğunu ilan etmiş olduk” dedi.

“Festivalimiz, iki yıldır pandemi şartlarından dolayı yapılamıyordu. Mersin İlimiz ile özdeşleşmiş olan Narenciye Festivalinin evveliyatının hikayesini dinleyince ve pandemide de çok şükür gerileme söz konusu olunca bu yıl bu festivalin yapılması gerektiğine inandığımı ifade etmiştim ama buna bütün paydaşlarımızla birlikte karar verelim istemiştim. Nitekim toplantılarımızı yaptık. Sürenin biraz daralmış olmasına rağmen herkesin kanaati de evet yapalım noktasında birleşti ve şimdi hep birlikte iyi ki de yaptık diyoruz.  
Festivale çok yoğun ilgi ve katılım gösterildi. İlk gününde ve ikinci gününde ben de ailemle birlikte alandaydım. Hemen hemen bütün stantları gezdik. Hem katılımcıların, vatandaşlarımızın hem de orada stant açan gerek kurum kuruluşlar gerek diğer işletmelerin, iştirakçilerin stantları güzel bir enerji oluşturmuştu. 100 binlerle ifade edebileceğimiz bir katılım gerçekleşti. 300 binin üzerinde bir katılım oldu ve çok güzel bir tablo oluştu. 

“İki yıllık aradan sonra yeniden bir başlangıç yapmak önemliydi.“

Şimdi nihai değerlendirmesini yapıyoruz. Bu yıl bu kadar kısa süre içinde adeta ayağımızı yorganımıza göre uzatarak festivali yapabildiysek, önümüzdeki yıl çok daha kapsamlı, uluslararası boyutunun biraz daha öne çıktığı, bu sene belki yetiştiremediğimiz taraflarının ve eksikliklerinin tamamlanıp uluslararası anlamda biraz daha ses getirecek bir boyuta taşıyabileceğimizi düşünüyorum.  Bu festivalin basında,sosyal medya platformlarında yer alması da önemli bir konuydu, sağ olsunlar basın mensuplarımız bu görevi yerine getirdiler. Ben burada bulunan ve onların şahsında festivalimizi habere konu eden bütün basın kuruluşlarına ve basın mensuplarına da teşekkür ediyorum. 

“Narenciye Festivali ile bir kere daha Mersin'imizin narenciyenin başkenti olduğunu ilan etmiş olduk.”

Valilik olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elimizden gelen katkıyı bütün kurum kuruluşlarımızla birlikte vermeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Aslında bu toplantı nihai toplantısı olmasın ötesinde başlangıç toplantısı özelliği de taşıyor. Bu toplantı ile önümüzdeki yılın, festivalini aslında şimdiden tasarlayıp planlamaya başlamış oluyoruz. Nasıl yola çıkarken bütün paydaşlarımızla toplandık, yükü paylaştık. Maddi olarak da manevi olarak da bir katkı zemini oluştu ve yola koyulduk. Etkinlik gerçekleşti. Şimdi de neler yaptık? Hangi harcamalar gerçekleşti? Nereye, ne harcama yapıldı, hangi faaliyetler yapıldı? Bütün bunların kamuoyu ile paylaşılması aslında bu sürecin işbirliği ve koordinasyon içinde, birlikte çalışma anlayışını ortaya koyuyor. 


Ben bu duygularla sekizincisini düzenlediğimiz narenciye festivalinin ilerleyen yıllarda hem Mersinli hemşehrilerimize hem bölgemize hem ülkemize ve hem de bütün dünyaya narenciye tadında mesajlar, güzel duygular paylaşmaya devam etmesini diliyorum. Bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Festivalde yer alan figürlere tek tek o ürünleri yerleştiren işçi kardeşlerimize, organizasyonda görev alan bütün ekiplerimize, emeği geçen herkese tekrar şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

‘’Alnımızın akıyla çıktık’’

Mersin Ticaret Borsası Başkanı ve Festival İcra Komitesi Başkanı Abdullah Özdemir ise toplantıda festival ile ilgili genel değerlendirmelerde bulundu. "35 gün gibi kısa bir sürede, böylesine büyük bir organizasyonun altından alnımızın akıyla çıkmış olmaktan dolayı çok büyük bir memnuniyet duyuyoruz" diyen Özdemir, "Aslında bu yıl festival yapılması konusunda hepimizde tereddütler vardı. Ancak Valimizin pozitif bakış açısı ve yön gösterici liderliği sayesinde bu büyük organizasyonu tamamladık" ifadelerini kullandı.

Mersin Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Toroslar Belediye Başkan Yardımcısı Şeyda Gülden, Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Narenciye Festivali İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, ÇKA Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran, festival sürecinde destek olan kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

İlk olarak 2010 yılında yapılan ve bu yıl 8.’si düzenlenen Narenciye festivali, zaman içerisinde Mersin’in en önemli organizasyonlarından biri haline gelmiştir. Yüzbinlerce vatandaşımızın katılımı ile kentimizin en büyük buluşmalarından biri olan Narenciye Festivali bu yıl; yaklaşık 100 dekarlık festival alanında 2 gün boyunca 100 tondan fazla narenciye kullanılarak yapılan aslan, fil, motosiklet, portakal, limon, gitar gibi narenciye ile süsleme yapılmış devasa figürler, narenciye ile oluşturulan 5’i mobil toplam 25 figür sergilenmiş; festival süresince farklı sektörlerden birçok Mersinli üreticinin ürünlerini sergileme ve satışa sunma fırsatını yakaladığı 300’ü aşkın stant açılmış, denizde yapılan flyboard gösterileri, dans gösterileri, söyleşiler, ünlü sanatçıların konserleri, showlar, gastroshowlar, narenciye temalı özel tasarım kıyafetlerden oluşan defileler ve yarışmalar gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmiştir.

 
 




 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA