HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
YENİ LİMONLAR VE YEPYENİ YERLEŞKE MERSİN’E ÇOK YAKIŞTI


28 Ocak 2023 Cumartesi 10:51

MERSİN’İN YENİ TOPLU TAŞIMA YERLEŞKESİ CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU’NUN KATILIMI İLE HİZMETE AÇILDI

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, “Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açılış”  mottosuyla başlattığı açılışların 7.’si olan Toplu Taşıma Yerleşkesi açılışı, Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımı ile gerçekleştirildi.

Vatandaşların çok yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Belediye Başkanlarımız harcadıkları her kuruşun hesabını veriyorlar. Hesap vermenin onurlu bir görev olduğunu bilmenizi isterim” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni otobüs ve öğrencilere ulaşım ücretini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Özellikle öğrencilerin 1 liraya o otobüse binmeleri de son derece güzel bir olay. Belediye Başkanımızı bu çerçevede yürekten kutluyorum” dedi.

Başkan Vahap Seçer ise Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni otobüs yerleşkesiyle ilgili “Burada artık Türkiye'nin en modern otobüs yerleşkesinde Mersinlilere hizmet vereceğiz. Çevre dostu bir tesis, otobüslerimiz gibi.  Artık limonların evi burası olacak” diye konuştu.

Amaçlarının Mersin’i çok daha iyi noktalara taşımak olduğunu ancak birçok engellemelerle karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Başkan Seçer, “Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız olduğunda bugüne kadar Mersin'e yaptığımız hizmetlerin en az 4 katını, 5 katını yapacağız. O zaman Türkiye'ye adalet gelecek, ayrımcılık ortadan kalkacak” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açılış”   mottosuyla başlattığı açılışların 7.’si ‘Toplu Taşıma Yerleşkesi’ oldu.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla, 272 yeni otobüsün son 41 adedi de teslim alınırken, içinde modern İzleme Koordinasyon Merkezi’nin yer aldığı otobüs yerleşkesi açıldı.

Açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Millet İttifakı partilerinin il başkanları da katıldı.

Millet ittifakı olarak adaleti ve hukuku getireceğiz”

Açılışta konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçoğlu, vatandaşlara seslenerek, “Hiç endişe etmeyin, Millet ittifakı olarak bu ülkeye gerçek anlamda adaleti ve hukuku getireceğiz. Biz toplumda asla ve asla ayrımcılık yapmayız. Bu ülkede bayrağımızın altında, herkesin huzur içerisinde yaşamasını isteriz. Hiç kimseyi, kimliğinden, yaşam tarzından ötürü ayrımcılık yapmadan kucaklayacağız” dedi.

Türkiye’de devletin yapılanmasında ciddi bir çürümenin olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Mafyanın devlet yönetiminde zaman zaman etkin olduğunu, bazı grupların iktidar sahipleri ile birlikte fotoğraflar çektirdiğini de biliyoruz. Emin olun ister adı ‘beşli çete’ olsun, ister ‘uyuşturucu baronları’ olsun. Bu ülkeden tamamının kökünü kazıyacağım. Yüce Allah'tan başka korkacak hiçbir şeyimiz yoktur bizim” diye konuştu.

“Kavganın ülkeye hiçbir yararı yok”

Türkiye’nin dünyanın en güzel ülkesi olduğunu ve ülkede huzur içinde yaşamak istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Elbette ki baskılar ve tehditler geliyor. Ama şunu bilin, vız gelir, tırıs gider. Asla ve asla ödün vermeyeceğiz. Türkiye’de beraber yaşamak istiyoruz. Kadını erkeğiyle, yaşlısı genciyle birlikte yaşamak istiyoruz. Kavganın bu ülkeye getirdiği hiçbir yarar yok. Kavganın sadece ve sadece hüzün ve acı getirdiğini biliyoruz. O zaman niye kavga ediyoruz? Siyasetçiler kavga ettiriyorlar. Kavgadan medet umuyorlar” diyerek ülkeye gerçek anlamda huzuru getirmek için mücadele edeceğini vurguladı.

Belediye Başkanlarımız her kuruşun hesabını veriyorlar”

CHP’li belediye başkanlarıının harcadıkları her kuruş için  halka hesap verdiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu “Belediye Başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim, ‘Harcadığınız para sizin paranız değil, vatandaşın parası. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete verdiğiniz zaman, Belediye Başkanı ile halk arasında sağlıklı bir güven ilişkisi doğar’ dedim. Bir siyasetçi için en önemli görev halkına hesap vermektir. Halkına hesap veremeyen veya hesap vermekten kaçınan bir siyasal lider, bilin ki malı götürüyordur. Ona izin vermeyeceğim” ifadelerini kullandı.

“Yeter artık dememiz lazım”

Ülkede yaşayan insanların ferasetine güvendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Yeter artık dememiz lazım. Yeter ya! Milleti soydunuz, milleti batırdınız. Açlık, sefalet diz boyu. Türkiye'yi buradan çıkaracağız. Beraber, birlikte çıkaracağız. Onurumuzla ve gururumuzla çıkaracağız. Sandığa gideceğiz, o oyu vereceğiz ve demokrasiden, insan haklarından yana bir siyasal iktidarı getireceğiz. O zaman göreceksiniz güzel bir Türkiye nasıl büyürmüş, nasıl kalkınırmış, nasıl yönetilirmiş. Sadece bölgemize değil dünyaya da göstereceğiz” diye konuştu.

“Lobilerin değil, vatandaşın hakkını savunacağız”

Çiftçinin ve üreticinin elektriğe bedava ulaşabilmesi için neler yapacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, “Zengin bir ülkeyiz, her türlü imkanımız var aslında. Taşımız, toprağımız her şey bereketli. Allah'ın güneşi bedava, panelleri yaparsınız, elektrik üretirsiniz, kooperatifi kurarsınız. Çiftçi hem elektriği ücretsiz kullanır, artan elektriği de satarsınız çiftçi ayrıca gelir elde eder. Bunlar yapmıyorlar. Neden? Lobilere teslim olmuşlar. Lobilere çalışıyorlar. Biz lobilerin değil vatandaşın hakkını ve hukukunu savunacağız” dedi.

“Öğrencilerin 1 TL’ye otobüse binmeleri son derece güzel”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni otobüslerini ve ulaşımın öğrencilere 1 TL olması hizmeti ile ilgili de değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu, “Güzel otobüsler hizmete girecek, otobüslere bineceksiniz. Özellikle öğrencilerin 1 liraya o otobüse binmeleri de son derece güzel bir olay. Belediye Başkanımızı bu çerçevede yürekten kutluyorum” diye konuştu.

“Şikayet ediyorsanız sandığa gideceksiniz”

Gençlere seslenerek sandığa gitmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, “6 milyona yakın gençten sandığa gitmelerini istiyorum. Eğer bugün şikayet ediyorsanız sandığa gideceksiniz. Demokrasiden yana oy kullanacaksınız. Dünyada bir kişiye teslim edilen devletler yok olmuşlardır. O nedenle biz ortak aklımızı kullanacağız. Beraber, birlikte, istişareyle yöneteceğiz. Sandığa gidin. Oyunuzu kullanın, hep birlikte tek adam rejimini demokratik yollarla tarihe gömelim. Bu hepimizin üstüne düşen temel görevdir” dedi.

Seçer: “Anamur’dan Çamlıyayla’ya insanları ayırmadan hizmet yaptık”

Açılışta konuşan Başkan Seçer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Sayın Cumhurbaşkanım’ diye seslenerek, göreve geldiğinde kendisine verdiği tavsiyeleri anlattı. Bu tavsiyeler doğrultusunda göreve geldikleri günden itibaren durmadan çalıştıklarını belirten Başkan Seçer, “Mersin halkına; Anamur’dan Tarsus'a kadar Mut’tan Çamlıyayla’ya kadar insanları ayırmadan, siyasetine, mezhebine, meşrebine, rengine, kimliğine, tabiatına bakmadan hizmet yaptık. Onların yardımcısı, onların sevgilisi, yâri olduk, açın sesini, acısı olanın acısını duyduk” diye konuştu.

Büyükşehir’in sosyal politikalar konusunda birçok hizmeti hayata geçirdiğini söyleyen Başkan Seçer, “Gerçekten her şeyi yapıyoruz. Sizin önem verdiğiniz gençler, kadınlar, çocuklar; biz onları baş tacı yaptık, çocuklarımızın iyi bir üniversiteye gitmesi için dershanesini düşündük, ders çalışmalarını sağlayacak okuma salonları yaptık. 6 TL’ye yemek sunduk, çorba sunduk. Aşevi’nden en güzel, en sağlıklı yemekleri onlara gönderdik Sayın Genel Başkanım” ifadelerini kullandı. Büyükşehir’in hiçbir ayrım yapmadan herkese dokunduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Evde hastası olanlar bilir. Vatandaşlarımızın belli yaşlarından sonra kimseye muhtaç olmaması için onların evladı olduk, hasta yurttaşlarımızın ayağına kadar gidip onların bakımını sağladık, Tabi bunlar insanlara yönelik aslında, insani hizmetler” dedi.

Türkiye'nin en modern otobüs yerleşkesi”

Göreve geldiklerinde Mersinlilere verdikleri ‘Modern, çevre dostu, konforlu, vatandaşın her türlü ihtiyacını karşılayacak 272 otobüs’ sözünü gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Seçer, kalan 41 otobüsü de teslim alacaklarını söyleyerek, “Burada sadece son parti otobüs teslimatını almayacağız. Burada artık Türkiye'nin en modern otobüs yerleşkesinde Mersinlilere hizmet vereceğiz. Burada her şey var. Yok, yok; ama çevre dostu bir tesis, otobüslerimiz gibi. Adı da ‘Limon’du otobüslerimizin. Onlara layık bir ev hazırladık. Burada bakımları yapılacak, burada yıkanacak. ‘Çevre dostu’ dedik. Otobüsleri yıkadığımız suları arıtarak içme suyu kalitesinde tekrar kullanacağız” diye konuştu.

Toplam 1 milyar 144 milyon TL

Otobüslerin önemli bir özelliği daha olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, özellikle öğrenciler için bütçe dostu olduğuna değinerek, “Mersin'de öğrenciler otobüsle kaç paraya seyahat ediyor? 1 lira. Bu sözü 3 yıl önce vermişti Belediye Başkanı. Öğrencilerimize demişti ki, ‘2024’e kadar otobüs ücretlerinizde değişiklik yapmayacağız. 1 liraya, Türkiye'de öğrencinin en ucuza taşındığı toplu taşıma araçlarına bineceksiniz’. Sözümüzü yerine getirdik. Onun onurunu, gururunu yaşıyoruz. Bu tesisin ve 272 otobüsün güncel değerlemesini yaptığımız zaman buraya harcadığımız para 1 milyar 144 milyon 48 bin TL. Mersinlilere, onların kaynaklarından, helal emeklerinden, vergilerinden aktardıkları paralardan harcadığımız bu hizmet helali hoş olsun” dedi.

Mersin'i metropol kent yapacağız”

Görevde oldukları sürece Mersin’de huzurun ve kardeşliğin hep hakim olacağını vurgulayan Başkan Seçer, “Burada vatandaşlarımız kendisini iyi hissedecek, sizin talimatlarınız, sizin tavsiyeleriniz doğrultusunda; ama bizim de hakkımız yenmesin. Bizim genetik kodlarımızda bu var zaten. Biz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ülkede, kurduğu partide belediye başkanlığı yapıyoruz. Bizden daha başka ne beklenebilir? Mersin'i metropol kent yapacağız” ifadelerini kullandı.

Mersin’i layık olduğu yere getireceğiz”

CHP iktidarında, Mersin’e yapılan hizmetin en az 4-5 katını hayata geçireceklerinin sözünü veren Başkan Seçer, şöyle devam etti: “Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız olduğunda partimiz, Millet İttifakıyla birlikte iktidar olduğunda bugüne kadar Mersin'e yaptığımız hizmetlerin en az 4-5 katını yapacağız. O zaman Türkiye'ye adalet gelecek, ayrımcılık ortadan kalkacak. Metro süratle yapılacak. Bu sözü veriyorum. Metronun temelini attık. 200 milyon TL’lik inşaat giderimiz oldu. Öz kaynaklarımızdan karşıladık. Neden? Çünkü kredi kullanmamız engellendi. 17 aydan fazla bir süredir imza bekliyor. Bunları aşacağız. Hiç merak etmeyin. Mersin güçlüdür. Mersin önemli bir kenttir. Mersin huzur kentidir. Mersin'i layık olduğu yere getireceğiz.” 4 ay sonraki seçimde Mersin’in demokrasi tarihine altın harflerle yazılacağını söyleyen Başkan Seçer, “Millet İttifakının ve Millet İttifakının desteklediği adayın en yüksek oy aldığı yerlerin başında Mersin gelecek” ifadesini kullandı.

KARSAN CEO’su Okan Baş ise, “Mersin'in 2 yıldan daha az bir süre içerisinde Türkiye'nin, bugün en genç, en yüksek teknolojili filosuna kavuşmasından ve bunun bir parçası olmaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz. Mersinlilere hayırlı olsun diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beraberinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve protokolün diğer üyeleri ile birlikte Ana Koordinasyon Merkezi’ni gezdi. Kılıçdaroğlu’na burada Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde tarafından Ana Koordinasyon Merkezi hakkında bilgi verildi.

Toplu Taşıma Yerleşkesi hakkında

Büyükşehir Belediyesi tarafından, MEŞOT yanında yer alan ve önceden vahşi depolama alanı olarak kullanılan arazi rehabilite edilip, yerine tam donanımlı, çevreci bir yerleşke inşa edildi. Toplam 67 bin 837 metrekare alan üzerinde 8 bin 416 metrekaresi kapalı, 47 bin metrekaresi açık alan olan Toplu Taşıma Yerleşkesi içerisinde; Mekanik Atölye, Araç Yıkama, Sundurma Yapısı ve Pompa Odası, Güvenlik Binası ve 1183 metrekarelik alanı ile Ana Koordinasyon Merkezi bulunuyor.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA