HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Kültür parkta başlayıp, kültür parkta devam eden narenciye festivali sona erdi


21 Kasım 2011 Pazartesi 20:02

Türkiye’nin narenciye üretim merkezi olan Mersin’de bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Narenciye Festivali, kültür parktaki çeşitli etkinliklerle devam etti

 

Mersin Narenciye Festivali’nin ikincisi merkez Mezitli İlçesi Adnan Menderes Bulvarı Kültür Park’ta kurdele kesilmesiyle başladı. Portakal ve limonlarla süslenen Kültür Park Galatasaray Meydanı’nda yapılan festival açılışına Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Aytuğ Atıcı, İsa Gök, Vahap Seçer, Ali Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Festivalin açılışı protokol üyelerinin kurdele kesimi ile başladı.


Açılışta konuşan Vali Güzeloğlu, festivalin en önemli özelliğinin bir kentin kamu, sivil ve özel tüm bileşenlerinin aynı amaçla, Mersin’in gelişmesi, kalkınması ve Türkiye’nin büyük yürüyüşünde güçlü bir kent kimliğiyle buluşması adına bir arada olması, yerel basınından sivil toplumuna, üretici birliklerinden ihracatçı birliklerine kadar aynı amaç etrafında buluşması olduğunu belirtti. Narenciye kavramının uluslararası alanda Mersin’le özdeşleşen, anlaşılan ve buluşulan bir kavram haline geldiğini ifade eden Güzeloğlu, “Çünkü narenciye aslında Mersin’in üretim gerçeği olduğu kadar gülen yüzünün de simgesi. Hayatı anlatan, yaşamın sağlıklı zenginliklerini sunan, Akdeniz’in renkleriyle insanları buluşturan narenciye, portakalından limonuna, greyfurdundan turuncuna nasıl ki sofranıza ve karşınıza geldiğinde bir sağlık, yaşama sizi taşıyan sıcaklıksa Mersin de bu yüzde uluslararası alana ve pazarlara geldi. Çünkü narenciye Mersin’de sadece bir boyutla değil, bütün bir yıl emeğini ortaya koyan benim çiftçimin bahçesinden başlayarak, bunu taşıyan, depolayan, lojistik anlamda uluslararası alana ulaştıran çok geniş bir zincirin ortak paydası, Türkiye yaş sebze ve meyve ihracatının 800 milyon dolar gibi en önemli ve büyük paydası ve Mersin bu büyüklüğün en büyük üretim merkezi ve üretim noktası. Mersin, sadece üretimde de değil Türkiye’nin narenciyede çok açık ara ihracat merkezi. Bu bakımdan narenciye bizim için hem toplumsal hem sosyal hem de ekonomik birçok değeri ve önemi barındıran bir kavram” dedi.


Festivalin ikinci gününde güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, Adnan Menderes Bulvarı’nda gerçekleştirilen etkinlikleri izledi. Festival kapsamında, Adnan Menderes Bulvarı’nda kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kızkalesi Alanı, Side Sütunları, Galatasaray Meydanı, Hitit Kabartmaları, Truva Kabartmaları, Uzuncaburç Sütunları, Saat Kulesi ve İskele bölgelerinde 70 ton narenciye ürünüyle süslenen alanlarda açılan stantları ziyaret edenler, süslemelerin önünde fotoğraf çektirdi, ücretsiz dağıtılan narenciye sularını içti.

 

Narenciye ile süslenmiş büyük boyda hayvan motiflerinin bulunduğu araçların tur attığı festival kapsamında Bulgaristan, Romanya, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Gine, Gana, Sierra Leone, Hindistan, Gürcistan, Ukrayna ve Nijer’den gelen grupların gösterileriyle son buldu..





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA