HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
YDÜ’nün Gurur Kaynakları


1 Mart 2013 Cuma 13:02

Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Oyunculuk Bölümü Öğretim Görevlisi Hilmi Özen Yakın Doğu Üniversitesi’nin Mezun Ettiği bir çok değerli insanın dünyanın muhtelif yerlerinde mesleklerini icra etmekte olduğunu açıkladı.

 

Sahne Sanatları Fakültesi Oyunculuk Bölümü Öğretim Görevlisi Hilmi Özen , Sahne Sanatları Fakültesi’nden mezun olan öğrencilerin , bugün Türkiye başta olmak üzere, dünyanın bir çok ülkesinde başarılı çalışmalarda bulunduğunu, aynı zamanda öğrencilerle hala iletişim halinde olduğunu söyledi.

Öğrenci sayısının kısıtlı olduğunu belirten Özen, bölüme 5 ile 10 öğrencinin alındığını ifade ederken bugün bu sayının 29’a çıktığını belirtti.

Özen,Prof.Bozkurt Kuruç’un Türkiye Cumhuriyeti Devlet Tiyatrolarında genel müdürlük yapmış biri olarak ,Yakın Doğu Üniversitesi’nde bölüm başkanı olarak görev yaptığını belirten Özen, bölümde Türkiye’de popüler olarak tanınan Cihan Ünal’in ders verdiğini, Arsen Gürzap ve Can Gürzap gibi eğitmenlerin Yakın Doğu Üniversitesi’nde görev aldıklarını belirtti.

Özen, Barış Erdenk’in ritmik hareket dersi veren profesyonel bir eğitmen olmasının yanında, bir çok oyunda ödül almış genç ve başarılı yönetmen olduğunu kaydederken, Türkiye’de adı zirvede olan yönetmen Murat Göksu’nun ise, her sahneye koyduğu oyunla olay yaratan ve operalarda da rejisörlük yapan temel eğitmenlerden olduğuna vurgu yaptı.

Hilmi Özen, önemli eğitim kadrosuna sahip olduklarını belirterek, marka olmanın kaliteye, disipline ve inanca bağlı olduğunu dile getirirken, bunları değerli eğitmenlerle başardıklarını ifade etti.

İstanbul Tiyatro camiasında artık Yakın Doğu Üniversitesi’ni tanıdığını kaydeden Özen , mezun olan öğrenciler ve hocalar sayesinde gururlandıklarını belirtti.

Yazarlık Bölümü öğrencileri’nin yazdığı tiyatro oyunlarının yer aldığı “Kıbrıs Hikayeleri” adlı kitap, Türkiye’de Ankara Devlet Tiyatroları Dramaturji Bölümü’ne sunulduğunu söyleyen Özen, onaylandıktan sonra bu oyunları repertuarlarına girebileceğini vurguladı.

Hilmi Özen, kendilerine inanan destekleyen ve herkesin görmediğini gören Dr. Suat İ. Günsel’le teşekkürlerini sunarak, mezun olacak öğrencilerin şanslı olduklarını ve bir marka olarak piyasaya girdiklerine dikkat çekti.

YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi Genel Koordinatörü, Oyunculuk Anasanat Dalı Başkanı Çetin Özen ise, “Tiyatro Bölümü”nün 2005-2006 akademik eğitim yılında ilk öğrencilerini aldıklarını , 8 Oyunculuk, 6 Dramatik Yazarlık toplam 14 öğrenciyle eğitime başladıklarını vurguladı.

2012 yılı itibariyle toplam 32 öğrenci mezun etme gururunu yaşadıklarını ifade eden Özen, bunların 23’ü Oyunculuk ve 9’u ise Dramatik Yazarlık olduğunu dile getirdi.

Özen, Eğitimde 8.yıla girdiklerini ve bu zamana kadar “Tiyatro Bölümü” olarak toplam 15 Tiyatro Oyunu ile seyirci karşısına çıktıklarını vurguladı.

Kıbrıs Hikayeleri” adlı kitap, Türkiye’de Ankara Devlet Tiyatroları Edebi Kurulundan Onay Aldı.”

Yazarlık Bölümü mezun öğrencilerinin yazdığı kısa tiyatro oyunlarının yer aldığı “Kıbrıs Hikayeleri” adlı oyunlar, MİTOS BOYUT yayıncılık tarafından Tiyatro/Oyun Dizisi olarak kitapçık halinde basıldığını kaydeden Özen, bunun Türkiye’de Ankara Devlet Tiyatrolarında Edebi Kurula sunularak onaylanmış ve TC Devlet Tiyatrolarında oynanmak üzere repertuarlarına alınmış olduğunu sözlerine ekledi.

Özen, Eğitim süreci içerisinde öğrencilerin ufuklarını açacak, mesleki eğitimlerini pekiştirecek sosyal etkinlikler yanında seminer ve ilgili alanda uzman ustalarla “Tiyatro Bölümü”mün’de söyleşiler düzenlendiğini vurgularken, buna örnek olarak YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi ile Amerikan Büyükelçiliği işbirliği içerisinde Amerikadan yönetmen,oyuncu ve performans uzmanı James Thomas 2 yıl ülkemize geldiğini ve tüm oyunculuk öğrencilerine work-shop yaptırdığını söyledi.

Tiyatro oyun yazarlarından Turan Oflazoğu,Tuncer Cücenoğlu,Türkiye Eleştirmenler Birliği Başkanı Üstün Akmen’in yanı sıra tiyatro ustalarından Prof.Bozkurt Kuruç, TC Devlet Tiyatroları Gn.Müdürü Lemi Bilgin,İstanbul Devlet Konservatuvarı yöneticisi ve eğitmeni usta Pandomimci Vecihi Ofluoğlu,sinema sanatçısı Ediz Hun gibi kendi alanında uzman ustaları öğrencilerle buluşturduklarını kaydeden Özen, Fakülte davetlisi olarak Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı “Tiyatro Bölümü” İstanbul Devlet Konservatuvarı, YDÜ’ye konuk edilerek ağırladıklarını vurguladı.

Çetin Özen, ağırlamaların yanısıra YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi “Tiyatro Bölümü” olarak kendilerinin de, başta Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı olmak üzere, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü,Dil,Tarih,Coğrafya Fakültesi,İstanbul Devlet Konservatuvarı ve Mimar Sinan Üniversitelerini ziyaret ettiklerini ve ilgili derslere girerek,öğrencilere bu üniversiteleri tanıma fırsatı verdiklerini sözlerine ekledi.

24/04/2009 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve YDÜ Sahne Sanatları Fakültesi “Tiyatro Bölümü” yetkilileri arasında “Kültürel ve Sanatsal İşbirliği Protokolü” imzaladıklarını da belirten Özen, tiyatro eğitimi veren TC Devlet Konservatuvarları dahil hiçbir özel üniversitede olmayan bir eğitim kadrosuna sahip olduklarının altını çizdi.

Çetin Özen, “Eğitim kadromuz sanat eğitimimizin gururu ve vitrinidir” ifadelerini kullanırken, Akademik Kadroyu ” Prof.Bozkurt Kuruç,Arsen Gürzap,Çetin Özen,Cihan Ünal,Ayşegül Atik,Hilmi Özen,Murat Atak,Yrd.Doç.Dr.Sibel Erdenk,Barış Erdenk,Ali Tayla,Doç.Dr.Zerrin Akdenizli,Tuncer Cücenoğlu,Prof.Dr.Murat Tuncay,Yrd.Doç.Dr.Uğur Akıncı,İbrahim Altıok,Prof.Dr.Cavanşir Guliyev,Neriman Eroz” olarak açıkladı.


-Bugüne kadar Sahne Sanatları Fakültesi “Tiyatro Bölmü” olarak çıkartılan oyunların isim ve yazarları söyle:

-W.Shaekspear oyunlarından Kolaj,

-Müsaipzade Celal’in “Yedekçi” oyunu,

-Alman Yazar Kauf Man’ın “Erkeklerde İskambili Kadınlar Gibi Oynasaydı”

-Nail Simon’un “II.Cad.Mahkumu”

-Woody Alen’in “Tekrar Çal Sam”

-Civan Canova “Ful Yaprakları”

-Oktay Arayıcı “Rumuz Goncagül”

-Aziz Nesin “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”

-Noel Coward “Ruhlar Gelirse”

-Robert Thomas’ın “Tuzak”

-George Bühner’in “Woyzek”

-Lorca şiirlerinde derlenen “Savaş”oyunu,

-Lope De Vega’nın “Çılgın Dünya”

-Ariel Dorfman’ın Ölüm ve Kız”

-Turgut Özakman’ın “Töre” oyunu.

-Şu anda Nail Simon’un “Büyük Aşıkların Sonuncusu” ve Ken Kesey’in “Guguk Kuşu” oyunu çalışılmaktadır.


Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları “Tiyatro Bölümü”nden mezun olan öğrencilerimizin bulundukları son nokta şöyledir;

Can Orhan: Londra Natıonal Youth Filim Akademi’de eğitim alıyor ve Oyuncu.

Zuhal Lale:Eskişehir Şehir Tiyatrosunda Oyuncu.

Öykü Esendemir:Kuruluş aşamasında olan istanbul Moda Sahnesinde Oyuncu.

Başak Gürer: Ankara Tiyatro Tempo’da Oyuncu.

Övgü Yılmaz: İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda Oyuncu.

Rale Erdoğan: İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda Oyuncu.

Sertaç İnceman : İzmir Polis Okulu’nda “Yaratıcı Drama” dersi veriyor.

İlker Pullu: Ankara Sahne-Sanat Tiyatrosu’nda ve “Behzat Ç.” Dizisinde Oyuncu.

Onur Nart: “Muhteşem Yüzyıl” ve “ Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizilerinde rol aldı.

Gizem Olcay: Ankara Petits Acteurs de Oyuncu.

Özge Aktaş: Bergule San-Art Tiyartosun’da Oyuncu.

Cem Özkırdeniz: Özel Tiyatrolarda oyuncu ve Tiyatro Festivalleri Organizatörlüğü.

Orbay Senlikoğlu: İstanbul Haluk Bilginer “ Oyun Atolyesi”nde Oyuncu.

Işıl Öztürk: İstanbul Haluk Bilginer “ Oyun Atolyesi”nde Oyuncu.

Diren Özdoğal: Lefkoşa Sanat Tiyatrosu Kurucusu ve Oyuncusu.

Ali Şaşkara: Lefkoşa Sanat Tiyatrosunda Oyuncu.

Suzan Polat: Lefkoşa Sanat Tiyatrosunda Oyuncu.

Mehmet Samer: Lefkoşa Sanat Tiyatrosu Doğaçlama Ekibinde

Zeliş Şenol: Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda Oyuncu

Deniz Aslım: Lefkoşa Devlet Tiyatrosu’nda Oyuncu olarak çalıştı.

Nezahat Sözerim: Çatalköy Tiyatro Su’da Oyuncu.


Bu güne kadar mezun olan Oyunculuk Anasanat Dalı öğrenci listesi:

Celal Can Orhan

Zuhal Lale

Başak Gürer

Zeynep Sumru Özyurt

Zeliş Şenol

Umut Üçüz

Nezahet Sözerim

Deniz Aslım

Onur Nart

Öykü Esendemir

İlker Pullu

Suzan Polat

Diren Özdoğal

Ali Şaşkara

Rale Erdoğan

Özge Aktaş

Arife Övgü Yılmaz

Gizem Olcay

Cem Özkırdeniz

Sertaç İnceman

Işıl Öztürk

Nejat Orbay Sehlikoğlu

Mehmet Samer


Bu güne kadar mezun olan Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı öğrenci listesi:


1-Leyla Ulubatlı

2-Hande Koç

3-Gülriz Taşhan

4-İbrahim Türker Öztigin

5-Akıle Rıza

6-Osman Güvenir

7-Sevil Emirzade

8-İsmihan Yorgancı

9-Muhammed Mustafa Baysal



--
Göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan ötürü teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz...

Haberin metni ektedir. Video görüntüsünü aşağıdaki ftp adresinden alabilirsiniz...  
kullanıcı adı :ydutv
Şifre: ydutv9090

Yakın Doğu Tv Genel Müdürlüğü
Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü
twitter/@ydutv
Tel:00 90 223 64 64 /208-348
Tel:00 90 680 20 45
Fax:00 90 680 20 45




 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA