HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
MESKİ Mersinli Öğrencilere ‘Suyun Serüvenini’ Anlattı


25 Mart 2013 Pazartesi 09:30

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü çerçevesinde düzenlediği bir dizi etkinlik kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı konferans salonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 4 bin ilköğretim okulu öğrencisine Mersin Üniversitesi Çevre Topluluğu, TEMA Gönüllüleri ve MESKİ yetkililerinin sunumuyla “Su tasarrufu” ile “Su’yun Macerası” adlı sunumlar gerçekleştirildi.

 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü çerçevesinde düzenlediği bir dizi etkinlik kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı konferans salonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 4 bin ilköğretim okulu öğrencisine Mersin Üniversitesi Çevre Topluluğu, TEMA Gönüllüleri ve MESKİ yetkililerinin sunumuyla “Su tasarrufu” ile “Su’yun Macerası” adlı sunumlar gerçekleştirildi.

MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından görev sahasında bulunan, ilköğretim öğrencilerine yönelik su tasarrufu konusunda eğitim semineri düzenleyen MESKİ Genel Müdürü M.Kamil Ülgen, yaptığı açıklamada, “Bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz ve geçen yıl 7 bin öğrencimizi kapsayan etkinlikle, Mersin genelinde hizmet alanımıza dahil olan ilköğretim okullarının öğrencileri için hazırladığımız programla geçen yıl ile birlikte toplamda, 11 bin çocuğumuza ulaşıp eğitim verdik” dedi.

MESKİ Halkla İlişkiler Personeli Pakize Güler’in sunuculuğunu yaptığı, eğitim seminerine; Mersin Üniversitesi Çevre Topluluğu’ndan, Çevre Mühendisi öğrencilerinden Ruken Ekinci, TEMA Gönüllüsü Perihan Saydam ve MESKİ Genel Müdürlüğü yetkillileri konuşmacı olarak katıldı.

Mersin Üniversitesi ve TEMA Vakfı yetkilerinin öğrencilere,  su konusunda tasarruf bilincini artırmak ve bilgilendirilmelerini sağlamak amacıyla “Su Tasarrufu” ile “Su’yun Macerası” konulu eğitim seminerini Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hazırladıklarını ifade ettiler.

MESKİ Genel Müdürlüğünün yaptığı “Berdan’dan bardağa suyun macerası” ile “Atık suyun arıtılması” konulu sunumlar, Berdan İçme Suyu Tesisi ve Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi 3 boyutlu görüntüler ile Akdeniz Oyunlarının maskotu Karetta ve MESKİ logolu su damlacığı ve balonunun sesiyle eğlenceli bir biçimde anlatıldı.

Sunum yapan katılımcılara, MESKİ Arıtma Tesisleri Daire Başkanı Tülin Eser, TEMA Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Perihan Saydam’a teşekkür belgesi verirken MESKİ Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanı Recep Uysal ise Mersin Üniversitesi Çevre Topluluğu’ndan, Çevre Mühendisi öğrencilerinden Ruken Ekinci’ye teşekkür belgesi verdi.Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) tarafından düzenlenen eğitim seminerinde yapılan uyarıda öğrencilerin su tasarrufu yapması istendi.

Burada konuşan MESKİ Genel Müdürü M.Kamil Ülgen, “Bugün burada eğitim seminerimiz  çocukların zihninde suyumuzu yer edip, tasarruftan kalıcı bir davranış biçimi kazanmalarına yardımcı olacak ve bu da geleceğin çevreye duyarlı yetişkinlerinin oluşmasına bir vesile teşkil edecektir. ’Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir’ atasözünden yola çıkarak gelecek için bir adım atmak istedik. Bu çalışmalarımız da; bugün için değil, geleceğin sorumluluk sahibi bireyleri için yapılmış bir yatırımdır. Son 3 asırdır nüfusun 8 misli, su tüketiminin ise 35 kat arttığı Dünya’da bu sınırlı kaynağa olan talep her geçen gün daha da artmakta iken su kaynaklarında ise bunun tersine azalma yaşanmaktadır. Bugün dünya nüfusunun yaklaşık 1/3’ü temiz su kaynaklarına ulaşamamaktadır. ‘su zengini’ olarak bilinen ülkemizde bu inanışın aksine su zengini değildir Bu sebepten dünyada ve ülkemizde suyun önemi her geçen gün hayati derecede artmaktadır. Biz MESKİ Genel Müdürlüğü olarak suyun önemi ve tasarruflu kullanılmasını sevgili öğrencilerimize anlatmak için bu toplantılar, düzenliyoruz” dedi.

Çocuklara hem doğanın hem de suyun önemini anlatmak istediklerini ifade eden Ülgen, “Dünyada yaşayan tüm canlıların ihtiyaçları farklı olabilir, fakat bir tek ihtiyaçları aynıdır ki, onsuz yaşamak imkânsızdır. O da ’su’dur. Biz de MESKİ Genel Müdürlüğümüz olarak gelecek nesillerimiz olan çocuklarımıza suyun önemini böyle bir etkinlikler zinciriyle anlatmak istedik” diye konuştu.

22 Mart Dünya Su Günü çerçevesinde düzenlenen etkinliklerde, 4 Bin öğrenci için MESKİ’nin tanıtımı ile ilgili cd, boyama kitapçığı, broşür, yaprak sabun, magnet, şapka ve çocuklar için balonlar bastırdıklarını belirten MESKİ Genel Müdürü M.Kamil Ülgen, “Su tasarrufu ve çevre koruma konularının yanı sıra temizlik, sağlıklı yaşam ve güzel davranış biçimlerinin kazanımı konularının yer aldığı çeşitli hediyeler dağıttık” dedi.                                       





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA