Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Halkkent MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi içerisinde yer alan ve Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) kapsamında hayata geçirilen Halkkent Sosyal Girişimcilik Merkezi bünyesindeki kurslarda, AB Delegasyonu adına ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarete; AB Delegasyonu izleme ekibi, SEECO Projesi yürütme ekibi ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) temsilcileri katılım sağladı.
KURSLARDAN BUGÜNE KADAR 115 KİŞİ YARARLANDI
Gerçekleşen izleme ve değerlendirme gezisinde; Halkkent Sosyal Girişimcilik Merkezi bünyesindeki ‘Bilişim’, ‘Giyim Üretim Teknolojileri’, ‘Güzellik ve Saç Bakım’, ‘Gastronomi’ ve ‘Barista’ atölyeleri ile ‘Çocuk Oyun Odası’nı inceleyen heyet, yetkililerden de bilgi aldı. Halkkent Sosyal Girişimcilik Merkezi bünyesindeki kurslardan bugüne kadar 115 kişi yararlandı. Bu kapsamda yürütülen proje, 164 bin Euro hibe alarak kuruldu. Tüm iş ve işlemlerin tamamlandığı tesis; AB Delegasyonu, Çukurova Kalkınma Ajansı ve ilgili proje yetkilileri tarafından ziyaret edilerek, proje yürütücüleri ve kursiyerlerle görüşmeler gerçekleştirildi.
PROJE ÖZELLİKLE KADINLAR VE GENÇLER BAŞTA OLMAK ÜZERE, DEZAVANTAJLI GRUPLARA HİTAP EDİYOR
Halkkent Sosyal Girişimcilik Merkezi ile Mersin’de yaşayan ev sahibi topluluklara (Türk vatandaşları) ve geçici koruma altındaki Suriyelilere yönelik ekonomik katılımı artırmak, sosyal uyumu güçlendirmek ve girişimcilik ekosistemini yerel düzeyde desteklemek amaçlanıyor. Proje, özellikle kadınlar ve gençler başta olmak üzere dezavantajlı grupların girişimcilik becerileriyle donatılmasını, gelir yaratıcı faaliyetlere erişimini ve toplumsal dayanışmanın artırılmasını sağlıyor. Avrupa Birliği tarafından desteklenen Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO); yerel düzeyde geliştirilen girişimcilik merkezleri, göçmen ve ev sahibi toplulukların sosyo-ekonomik bütünleşmesini sağlamakta kilit rol oynadı. Bu bağlamda proje; sürdürülebilir iş modelleri geliştirme, sosyal kooperatifçilik kültürünü yaygınlaştırma, kadınların ve gençlerin sosyal kalkınma süreçlerine dâhil edilmesi ve belediyelerin yerel kalkınmada aktif rol üstlenmesi gibi konularda özgün ve uygulanabilir bir çözüm önerisi sundu.