HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Yemin etmeyecek


10 Eylül 2011 Cumartesi 11:04

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, CHP’nin tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile görüşmesinin ardından "direnişe devam" kararı aldı.

 

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, CHP’nin tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile görüşmesinin ardından "direnişe devam" kararı aldı.

 

Silivri’yi ziyaret etti

CHP Mersin Milletvekili Gök, dün Silivri Cezaevi’nde bulunan CHP’li tutuklu milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile görüştü. Gök, yemin etmeme tavrının Zonguldak halkının vekil seçtiği Haberal ve İzmir halkının vekil seçtiği Balbay’ın tutsak tutulmalarına karşı koyuş olduğunu belirterek
"Bu insanlar milletimiz tarafından vekil seçilmiştir, bunların yeri Meclis’tir, Silivri tutsakhanesi değil" dedi. Balbay ve Haberal’ın Meclis’e gelmesini sağlamak için TBMM’de yemin töreninin yapıldığı 5 Temmuz’da yemin etmeme kararı aldıklarını, 5 Temmuz’daki Meclis Grup toplantısında da bu kararı sürdürme kararı aldıklarını anımsatan Gök, "Bu tarihlerde biz, aldığımız kararlarla kararımızın gerekçesini, hangi şartlarla bu eylemimize son vereceğimizi belirttik. Ben, bu geçerli olan her iki parti kararına tam, gönülden bağlılığımı ve eylemsel bağlılığımı sürdürüyorum. Üçüncü alınan bir karar aslında yok. Çünkü eylemden dönme kararının şeklini ilk iki eylem kararı belirlemiştir. 28 Haziran ve 5 Temmuz kararlarımızdan hangi şartla dönüleceği yazılıydı. Bu üçüncü karar, hukuken yok hükmünde bir karardır. Ben bir partili, gerçek bir CHP’li olarak partimin bu kararına sadakatimi sürdürüyorum. Direniş gösteriyorum. Direnebildiğim yere kadar direneceğim, çünkü o arkadaşlar orada tutsak" diye konuştu.

"Milletvekilliğimin düşürülmesi tehlikesi var ama direneceğim"

Gök, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Balbay ve Haberal ile dün görüştüğünü, yemin etmeme eylemini sürdürmesi durumunda vekilliğinin düşürülmek istendiğini bildiklerini ifade ederek
"Vekilliğimin düşürülmesi durumunda her iki arkadaşımın böyle bir şeyi asla kabullenmediklerini beyan ettiler. O yüzden de mutlaka yemin etmem gerektiği konusunda düşünceleri var ama ben direnişimi sürdüreceğim. Milletvekilliğimin düşürülmesi tehlikesi var, o tehlikenin kapıya gelmesine kadar direneceğim" dedi.
 

"Hiç kimse beni disipline sevk edemez"

Gök, partinin yemin etme kararına uymadığı için disipline sevk edilebileceği iddialarını değerlendirirken "
Hiç kimse beni disipline sevk edemez. Ben gerçek bir CHP’liyim ve ben CHP’nin kararına gönülden bağlıyım. Bahsettiğim 2 tane parti kararı var, bunlar eylem kararıdır. Ben partinin kararına ölümüne bağlıyım" dedi. Gök, "Kim benim CHP’nin oradaki vekillerini savunmamdan dolayı partiden ihraç edebileceğini düşünüyorsa yanılıyor. CHP’nin damarlarında Mustafa Kemal vardır, damarlarında arkadaşlarını bırakmamak vardır, sol vardır, direnme vardır, eylem vardır. O yüzden disiplin lafları hiç önemli değil" diye konuştu.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA