HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Ressam Ahmet yeşil Kent Onur ödülünü aldı


20 Ekim 2011 Perşembe 19:53

İçel Sanat Kulübü tarafından organize edilen ödül töreni, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) tören düzenlendi.

 

İçel Sanat Kulübü tarafından organize edilen ödül töreni, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) tören düzenlendi. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Vali Güzeloğlu, “Sanat söz konusu olduğunda sohbetler daha da renkleniyor. Sanat, hayatın renklerine, değerlerine ve zenginliklerine açılan bir kapıdır. Tıpkı Ressam Ahmet Yeşil’in fırçalarıyla tablolara yaptığı gibi. Ahmet’in ortaya koyduğu tabloları izlerken, herkesin ve her kişinin aslında sanatla buluşmasının mümkün olabileceğini sorguladım. Herkes sanatçı olmayabilir. Bu doğuştan gelen bir zenginliktir. Ancak, sanatı izlemeli, sevmeli ve sanat eserleriyle hayatımızı zenginleştirmeliyiz” ifadelerini kullandı
Sanatın sonunun, sınırının ve zamanının olmadığını vurgulayan Vali Güzeloğlu, şunları söyledi:

“Sanat, kimi zaman insanı birdenbire alıp götüren ve derinlik sunan bir tablo, kimi zaman da dakikaları durduran mısralardır. Kimi zaman ise sanat, hayatı yeniden sorgulayacak, insanoğlunun her şeyini yeniden tanımlayacak tınılardır. Her ne olursa olsun sanat, yaşama anlam, zenginlik ve güzellik katan bir olgudur. Sanattan uzak bir yaşamı düşünmek mümkün olmadığı gibi, sanatın dışındaki yaşamları değerli ve anlamlı kılmak da mümkün değildir. Hiçbir gerekçe sanatın dışında kalmak için geçerli değildir. Aslında sanat, varlığı ve yaşamı sorgulayarak en iyiye doğru yol almaktır. Sanat bitmeyecek bir yolculuktur. Tıpkı sanatçının arayışının son anına kadar sürmesi, son nefesine kadar arayışına devam etmesi gibi. Ama en keyiflisi de bu yolculukta birilerinin sanatçıya eşlik etmesidir. Çünkü yolculuklar tek başına çekilmez ve yol tek başına alınmaz. Yolculuklar iyi yol arkadaşlarıyla keyifli zamanlardır.”
İnsanlığı anlatan ve insanlığın sanatla ilişkisini ortaya koyan eserlerin var olduğuna işaret eden Güzeloğlu, şöyle konuştu:
“Eğer o boyuta geçilmek isteniyorsa, insanlar sanatla buluşmak zorundadır. Bu kentler içinde geçerlidir. Şüphesiz bu noktadaki algıyı olması gereken olgu düzeyine taşımalıyız. Bunun için de özellikle ve öncelikle bu değer algısını gençlerden başlayarak zenginleştirmeli ve çoğaltmalıyız. Sanatı yaşamın içine taşımalıyız. Şüphesiz ki bugün Türkiye ve Mersin birçok noktada dünya çapında izlenen, gözlenen ve bilinen bir merkezdir. Biz bu zenginleşmeyi sanatla düşünmeli ve sanatı, bu zenginleşmenin olmazsa olmazı bir hale getirmeliyiz. Bir kentin zenginliğini sorguladığınız ve o kente ilk defa gittiğiniz zaman, açıp bakacağınız en öncelikli şey; kentin o akşamına dönük sanat etkinlikleri ve ne yapılıp nereye gidilebileceğine dair listesidir. Açılmış sergilerden o akşam yapılacak performanslara kadar nelerin olduğu ve seçeneklerin ne kadar çok olduğunun tespitidir.”

AZ KONUŞUP, ÇOK İŞ YAPMALIYIZ

Mersin genelinde geç kalınmış konular üzerinde çalışmalar yürütüldüğünü aktaran Vali Güzeloğlu, “Az konuşup çok iş yapmalıyız. Eğer İçel Sanat Kulübümüzün fiziksel alt yapısı bugüne kadar eksik kalmasaydı Mersin’de sanata daha duyarlı insanlar yetişecekti. Tüm bunların ötesinde kimse işimiz olan şeyleri yapmaktan dolayı bize ödül vermesin. Bırakın ödülü hak eden Ahmet Yeşiller alsın. Bu algıyı değiştirmeliyiz. İçel Sanat Kulübü sanatı destekliyorsa, bizde İçel Sanat Kulübü’nü desteklemeliyiz” şeklinde konuştu.
Mersin’de sergilenmeyerek depolarda bekletilen 50 bin parça arkeolojik eser bulunduğunu dile getiren Güzeloğlu, bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini kaydederek, “Çok yakın bir zamanda kentimize yakışır bir arkeoloji müzesinin temelini atacağız ve bu müzemizi Mersin’e kazandıracağız. Arkeolojik varlıklar açsından dünya tarihine büyük zenginlikler sunan ve adeta açık hava müzesi olan Mersin’de önce bu güzelliklerin ayırtına gençlerden ve öğrencilerden başlayarak biz varacağız. Sonra sahiplenip dünyaya anlatacağız” dedi.
Mersin’de sanat galerilerinin çoğalması gerektiğinin altını çizen Vali Güzeloğlu, Mersin’de sergi, dinleti, panel gibi sanatsal zenginlikleri kucaklayacak bir maddi yapının olması gerektiğine işaret ederek, “Mersin, sanatçı kimliğinin hassasiyetini taşıyan insanları bulunduğu bir kenttir. 2013 yılında kentimizde yapılacak olan Akdeniz Oyunları kapsamında, sporun yanına sanatı da ekleyeceğiz. Bu şekilde bir planlama içerisindeyiz. Neden Akdeniz Oyunları’na katılacak olan 24 ülkenin sporcuları bizim memleketimizde yaşayan şairlere, müzisyenlere, ressamlara kısacası sanatçı kimliği taşıyan kişilere gelmesin?” ifadesini kullandı.
Vali Hasan Basri Güzeloğlu son olarak Ressam Ahmet Yeşil’i tanımaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, fırça darbeleriyle sanatseverleri kendisine hayran bırakan Yeşil’e çalışmalarında başarılar diledi.




 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA