HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Numan Olcar: Şimdi sıra Mersin iş dünyasında


24 Mart 2012 Cumartesi 09:37

Başkan Olcar, kentte ve bölgede turizmin gelişmesi için başta seyahat acentaları olmak üzere sektörde faaliyet gösteren tüm hizmet sağlayıcıların desteğine ihtiyac duyulduğunu belirti.

 

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Miami’de düzenlenen Seatrade Fuarı’nın etkilerini değerlendirdiği açıklamasında, Mersin’in turizm konusunda hedeflerini gerçekleştirmesi için kentimizdeki başta Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere, kamu kurumlarının üstlerine düşen bütün sorumluluklarını yerine getirdiğini belirterek;  "Platform olarak Mersin Turizminin gelişmesi için Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu’nun himayesinde, yapılan çalışmalarda, ilgili bakanlarımız, bürokratlarımız ve kamu kurumlarımız her türlü yardım ve desteği esirgemedi. Şimdi sıra alt yapısı hazırlanan bu çalışmaları ilimizdeki turizm acentesinden, otellerine, yeme içme sektöründen ulaşım sektörüne kadar tüm Turizmcilerin sahip çıkıp geliştirmesinde” dedi.

 

Turizm Bakanı’ndan açık destek

Platform Başkanı Numan Olcar, Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, Berlin’deki Fuar’da Mersin standını ziyaret ettiğini hatırlatarak; "Mersin’de turizm konusunda yaptığımız çalışmaların, Turizm Bakanlığı web sitesinde yer alması, Bakanımızın ulusal toplantılarda yaptığı konuşmalarda Mersin’i örnek göstermesi gurur vericiydi. Bakanımızın dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan ITB Berlin Fuarı’nda standımıza yaptığı ziyarette, Fuara, Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın da katılmış olmasından duyduğu mutluluğu dile getirmesi ve turizmi kendisine lokomotif sektör olarak seçen Mersin’e bakanlık olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirmesi, bizim için son derece önemliydi" diye konuştu.

 

Sıra sektör temsilcilerinde

Numan Olcar açıklamasında, Miami’de düzenlenen fuarla ilgili olarak da, Mersin’in sürdürülebilir kalkınma hedefi için turizmi seçmesiyle başlayan değişimin kente olumlu yansıdığına dikkat çekerek; "Mersin’deki yöneticilerin kentin gelişmini destekleyecek her türlü çalışmaya olan katkıları sayesinde turizm, sokaktaki insanı hedef alan, onun ekonomik ve sosyal yönden zenginleşmesini sağlama çabalarında somut veriler elde edilmeye başlandı. Şimdi sıra turizm sektörü başta olmak üzere, Mersin iş dünyasında. Kentimizin seçkin bir turizm destinasyonu olarak küresel görünürlüğünü arttırmak artık bizlere düşüyor. Öncelikle Bakanımızın da dediği gibi, ihtisas fuarlarında etkin tanıtıma devam etmek zorundayız. Mersin’e olan desteklerinin gelişerek devam edeceğini ifade eden Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay’ın yanında, Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’ın da bizzat kişisel ilgisi sayesinde birçok sorunumuzu kolaylıkla aştık. Ayrıca uluslararası fuarlarda sektördeki firmalarımızın KOSGEB desteklerinden de yararlanabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmış olması da son derece önemlidir. KOSGEB fuara katılan turizm acentelerine yüzde 50 destek sağlamaktadır. Turizme bu kadar önem veren ve kentimizi destekleyen faktör varken Mersin’deki turizm firmalarımızın şikayet etme hakkı da kalmıyor. Artık yapmamız gereken kentin kalkınmasında turizmciler başta olmak üzere tüm sektör temsilcilerinin üzerine düşeni yapması" dedi.

 

Tüm bu çalışmalar Mersin’e hizmet edecek

Başkan Olcar, kentte ve bölgede turizmin gelişmesi için başta seyahat acentaları olmak üzere sektörde faaliyet gösteren tüm hizmet sağlayıcıların desteğine ihtiyac duyulduğunu belirterek: “Kruvaziyer başta olmak üzere turizmin tüm dallarında ciddi planlamaya ve güç birliğine ihtiyacımız var, bu konuda önümüzdeki günlerde Sayın Valimizin yönetiminde yapacağımız Genişletilmiş Platform toplantısına tüm turizmcileri bekliyoruz çünkü yapılan çalışmalarda seyahat acentaları için çok ciddi fırsatlar barındırıyor. Örneğin gemi firmalarından bazıları birlikte çalışmak için turizm acentalarımıza eğitim vermek istiyor. Mersin kruvaziyer limanı olduğunda gemi firmaları da doğal olarak doğrudan kurs verdikleri acentalar ile çalışmayı tercih edeceklerdir. Yine, gelen turiste doğru yaklaşım ve ürün satımı konusunda esnaf odamızın desteğine ihtiyacımız var. Turizm Platformu olarak bizler Haziran ayında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından kentimizde düzenlenecek Akdeniz Liman Kentleri Kongresi’ne turizmcilerimizle birlikte katılacağız çünkü gemi firmalarının acentalarla bağlantısı için bu kongre çok önemlidir. Kongre sayesinde acentalarımız firmalarla doğrudan ikili görüşme fırsatı yakalamış olacak” ifadesinde bulundu.

 

Turizm ekonomik gelirlerde çarpan etkisi yaratır

Mersin’in sürdürülebilir kalkınma hedefinde turizmcilere önemli sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Mersin Turizm Platformu Başkanı Olcar; "Turizm sektörünün ekonomi açısından önemi büyüktür. Nitekim en çekici yönlerinden biri, kısa sürede ekonomik yararını göstermesidir. Nitekim bir turizm yatırımının getiri sağlamadan önceki hazırlık dönemi diğer endüstrilerdeki yatırımlara oranla çok daha kısa süreyi ifade eder. Turizm etkili bir tanıtım kampanyasının ardından bir-iki yıl içinde döviz geliri sağlayabilen, gelir ve istihdam artışı oluşturabilen bir endüstri. Nitekim Miami Fuarı’nda kruvaziyer turizmi için yapılan çalışmaları anlatırken, kentimizin potansiyelini ve gerekli altyapı yatırımlarının tamamlanmış veya kısa sürede tamamlanabileceğini vurguladık. Firma temsilcileri de bu tezimizi onaylarken, en önemli sorunun kruvaziyer rıhtım olduğu vurgusunu yaptı" dedi.

 

Sektörlerin turizmde biraraya gelmesi, seçkin destinasyon olma avantajımızı arttırıyor

Başkan Olcar, kentte faaliyet gösteren sektörlerin turizmde biraraya gelmesinin kent ve bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına dikkat çekerek; "Yine, turizmin ekonomi üzerindeki çarpan etkisi gerçeği son katıldığımız etkinliklerde bir kez daha kanıtlandı. Nitekim kruvaziyer turizmi için yapılacak yatırım ve hazırlıkların, öncelikli olarak kent ve bölge insanına doğrudan vurgu yapacağı, ikincil olarak bu yararların diğer sektörlere yayılarak, çok geniş bir yelpazedeki iş alanlarını doğrudan etkileyeceğini yaptığımız görüşmelerde firma temsilcileri birinci ağızdan söyledi. Biz de heyetteki geniş katılımın nedenlerinden birinin bu olduğunu ayrıca, kentimizdeki farklı sektör temsilcilerinin kruvaziyer turizmini desteklediklerini belirttik. Nitekim, bölgede faaliyet gösteren Forum Mersin ve mahiyetindeki AVM’lerin otobüs tahsisi dahil her türlü kolaylığı sağlayabileceğini, inşaattan, tarım sektörüne kadar birçok sektörün kruvaziyer konusunda üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu vurgulayarak, Mersin’in bu işbirliği sayesinde seçkin bir destinasyon olacak potansiyele sahip olduğunu söyledik. Artık, yöneticilerimizin desteği, sektör temsilcilerinin turizm konusundaki istekleri, biz turizmcilere, güç veriyor. Buradan kruvaziyer konusunda desteklerini esirgemeyen tüm sektör temsilcilerine özellikle teşekkür ediyorum" dedi.

 

Kruvaziyer başlıbaşına birçok sektör ve işkolunu olumlu etkileyecek

Mersin’deki yöneticilerin kentin gelişmesini sağlayacak her türlü çalışmaya olan desteklerinin Dünya kenti Mersin hedefi için çok önemli bir dayanak noktası olduğunu ifade eden Numan Olcar; "Nitekim bugün kazanılan başarıların arkasında, sokaktaki insanı hedef alan, onun ekonomik ve sosyal yönden zenginleşmesini sağlama çabaları yatıyor. Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu’nun, istihdam, mesleki eğitim, altyapı gibi birçok farklı alanda bizzat içinde olduğu ve yön verdiği çalışmalar, turizmin gelişmesine ve yatırımların artmasına zemin hazırlıyor. Sadece kruvaziyer turizminin kente kazandırılması bile, cari tüketimle ilgili kasap, manav, bakkaliye, elektrik, boya, inşaat işçiliği, moda, spor malzemeleri, parfümeri, çiçekçilik, güvenlik hizmetleri, banka, sigorta, sağlık tesisleri, kuyumculuk gibi alanların olumlu etkilenmesi demektir" diye konuştu.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA