HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Antik Kent Soli’de Turizm Haftası


16 Nisan 2012 Pazartesi 12:46

Turizm Haftası bu yıl Soli Pompeipolis’de, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Vali Yardımcısı M.Suphi Olcay, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bedri Dursun, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla başladı.

 

          Mersin Kültür ve Turizm Müdürü Nejat Çakmak,  açılış konuşmasında,  Mersin’de Turizm haftasının çeşitli etkinliklerle kutlanacağını, kitle turizminin dışında başka etkinliklerle de, Mersin’i turizme kazandırmak adına pek çok çalışmanın yapıldığını söyledi, yapılan bu çalışmaların yanı sıra, halkımızın turizme desteğinin önemine değindi.

Mersin Turizm İşletmeciler Derneği Başkanı Murat Demir ise yaptığı konuşmada, Türkiye’de turizmin gösterdiği gelişimin önemli yere ulaştığını, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önemli desteği ile Mersin’de yapılan Tarsus Kazanlı sahil hattında yapılması düşünülen turizm projesi merkezi oluşturulduğunu, Çukurova havaalanının Mersin sınırları içerisinde yer aldığını, bu hava alanının turizmin gelişimine önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Mersin’in turizm açısından önemli merkezlerden biri olabileceğini biliyoruz, bu çerçevede buradayız diye konuşmasına başlayan Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım: “Sayın Valim üç yıldan bu yana Mezitli belediye başkanlığı yapıyorum. Çok öncesinde de Soli’nin bir an önce ayağa kaldırılması,  insanlığın hizmetine sunulması için kendi kendimize düşünceler üretiyorduk” diyen Başkan Yıldırım, bugün yerel bir yönetici olarak bu işin içerisinde olduklarını , o nedenle Soli antik kentinin ayağa kaldırılması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti. “Sizden öncesinde ve sizden sonrasında, sizinle beraber, Soli antik kentimizin ayağa kaldırılması, neler yapılabileceği anlamında size başvurduğumuzda çok sıcak bir ilginizi gördüğümüz için bundan aldığımız cesaretle size birkaç defa geldik ve sizlerin desteğiyle güney ucunda oluşan karşılıklı yedişer sütundan ibaret olan bu on dört sütunumuzu Mayıs ayına kadar ayağa kaldırmış olacağız. Antik Soli Liman çanağımızın birleştirilmesiyle, Mezitli’nin turizmin bir cazibe merkezi haline dönüşeceğini biliyoruz.  Hep birlikte kentimizi turizm kenti haline getireceğiz” diyen Başkan Yıldırım konuşmasını sonlandırdı.

Vali Güzeloğlu: 2013 Akdeniz Oyunları açılışının bir kısmının Soli Pompeipolis’de yapılması için çalışmalar sürüyor

Mersin Valisi  Hasan Basri Güzeloğlu , Antik kent Soli’de düzenlenen Turizm Haftası açılış konuşmasında yurt içinde olduğu kadar, yurt dışında da Mersin’in tanıtımı adına çalışmalar yaptıklarını, gerçekten, her yeri turizm olan bir kentte turizm açılışına katılmanın önemli olduğunu, Türkiye geneline bakıldığında, Mersin’de  tüm turizm çeşitliliği adına yapılacak işlerin çok fazla olduğunu,  bir bütün olarak karar alıcıların, sektörün, Dünya’daki gelişime uyum sağlayarak turizme desteklerinin sürmesi gerektiğini söyledi. Vali Güzeloğlu Mersin’de eldeki turizm merkezi çalışmalarının yanı sıra yeni turizm merkezleri adına çalışmalarının sürdüğünü, tüm ören yerlerinin Mersin’e kazandırılması çalışmalarının ise devam ettiğini kaydetti. Vali Güzeloğlu, Kanlıdivane’de yapılan bölge merkezli çalışmaların yurt dışında dikkat çektiğini, bu tür çalışmaların Anamuryum’dan, Tarsus’a kadar yapılacağını, Mersin sınırları içerisinde yer alan tüm sit alanlarının bir bütün içerisinde değerlendirileceğini konuşmasında belirtti.

     2013 Akdeniz Oyunları’nın açılış törenlerinin bir kısmının, Soli Pompeipolis Antik Kenti’nde yapılmasının planlandığını da aktaran Mersin valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bu konuda çalışmaların sürdürüldüğü bilgisini verdi: “Valiliğimizce başlatılan “Tarihe Gülümseyen Mersin” projesi kapsamında istasyondan başlayarak sahille buluşan alanlardaki tarihe tanıklık eden binalar işlevsel hale getirilecektir. Mersin’in geleceğe doğru yürüyüşünde, turizm olmazsa olmazımızdır. Mersin Türkiye’nin turizmde yeni ve en gözde merkezi olacaktır. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay başta olmak üzere hepimizin ortak inancı budur” dedi.

Konuşmaların ardından Mersin Devlet Opera ve Balesi’nden gelen solistlerin müzik dinletisi, ilköğretim öğrencilerinin folklor gösterileri ve açılan stantlar gezildi. Turizm Haftası açılışı verilen kokteylle sona erdi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA