HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Bakanı Zafer Çağlayan’dan Mersinlilere Seçim müjdesi


3 Ekim 2012 Çarşamba 11:21

Bir taraftan Kazanlı bölgesinden bahsedip, bir taraftanda tesislerin yakınına Asit fabrikası tesislerinin temelini atan ve 2013 Akdeniz oyunları için yapılan yatırımların zamanında yetişip, yetişmeyeceği belirsizliğini korurken Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Toplum Yararına Çalıştırılmak üzere İŞKUR tarafından 2 bin 200 kişilik kadro Mersin’e tahsis edildiğini söyledi

 

Bir taraftan Kazanlı bölgesinden bahsedip, bir taraftanda tesislerin yakınına Asit fabrikası tesislerinin temelini atan ve 2013 Akdeniz oyunları için yapılan yatırımların zamanında yetişip, yetişmeyeceği belirsizliğini korurken Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Toplum Yararına Çalıştırılmak üzere İŞKUR tarafından 2 bin 200 kişilik kadro Mersin’e tahsis edildiğini söyledi

 

Bakan meslektaşı ile Ülke ekonomisini tartışırken çelişkiye düşen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan,  erken seçim tarihinin belirlenmesi üzerine toplum yararına çalıştırılmak üzere İŞKUR tarafından 2 bin 200 kişilik kadronun  Mersin’e tahsis edileceğini belirtti.

 

Bakan Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada,  konuya ilişkin olarak  şunları kaydetti:

 

“Mersinimiz en öncelikli sorunlarının başında maalesef iş bulamama gelmektedir. Bir taraftan mesleksizlik, bir taraftan yoğun göç Mersinimizde işsizlik oranlarını yükselmiştir. Yaşanan işsizlik oranlarına rağmen Mersinimiz İşsizlikle mücadele konusunda önemli mesafeler katetmeye başladı. 2011 yılında Mersin, toplam istihdam artışında bir önceki yıla göre yüzde 16,4’lük bir artış sağlamıştır. Türkiye genelinde istihdam artışı oranını en yüksek olan il Mersin oluşmuştur. Tarsus Kazanlı turizm bölgesi, Akdeniz Oyunları, Çukurova Uluslar arası Havalimanı ve diğer yatırımların devreye girmesi ile önümüzdeki dönemde Mersin’de istihdamda daha olumlu gelişmeler yaşanacaktır. Mersin’in işsizliğini azaltmak, istihdama katkı sağlamak, işsizlerimize iş vermek adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızla yoğun temas halinde çalışmalarımız  sonunda Toplum Yararına Çalıştırılmak Üzere İŞKUR 2 bin 200 kadroyu Mersin’e tahsis etti.

Ayrılan kadroların tamamı toplum yararına çalışma projelerinde kullanılacak olup bu çerçevede işe alınacaklar; çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işleri yapılması, yenileme, tarihi ve kültürel mirasın korunması, ağaçlandırma, park düzenlemeleri, vadi ve dere ıslahı, erozyon engelleme projelerinde istihdam edilecektir.

Toplum Yararına Çalışma Projeleri’nde çalışma süreleri ve şartlarında da 29 Haziran 2012 tarihinde yapılan düzenleme ile daha önce 1 yıl içinde Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında istihdam edilenlerin 8 aylık süresi 9 aya çıkarıldı.

Toplum Yararına Çalışma Kapsamı projelerinde istihdam edilenlere asgari ücret ödenecek olup, sosyal güvenlik primleri de yatırılacaktır.

Bu sayede, herhangi bir güvencesi olmayan, işsiz konumunda olan 2.200 hemşerimize iş, aş sağlanacak, sosyal güvenceye kavuşturulacaktır.

2.200 istihdam ortalama 4 kişilik bir aileyi ilgilendirmesinden yola çıktığımızda, 9 bine yakın insanımızın sosyal güvencesi sağlanmasın yanında, 2.200 ailenin evine aş, ekmek götürmesi söz konusu olacaktır. Seçim döneminde benden istenen en öncelikli konu işsiz hemşerilerimizin iş talebiydi. Söz vermiştik, işsizlikle mücadele en öncelikli konumuz diye. Şimdi verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Toplam Yararına Çalışma Projesi kapsamında 2 bin 200 kadronun Mersine tahsis edilmesi de bunun en büyük kanıtıdır.

2.200 kadroyu Mersinimize tahsis eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sn. Faruk Çelik’e teşekkür ediyor, ayrılan bu kadroların Mersinli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA