HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
MERSİN ‘BAHÇELİ’ DEDİ


3 Ekim 2012 Çarşamba 18:13

MHP il delegasyonu, kongre öncesinde bir araya geldi, genel başkana destekverdi

 

 

 MHP İl Başkanı Mahmut Tat, önümüzdeki ay yapılacak büyük kurultayda, genel başkan Devlet Bahçeli’yi destekleyeceklerini ilan etti. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mahmut Tat, partisinin 4 Kasım’da yapılacak kurultayında Devlet Bahçeli’yi destekleyeceklerini açıkladı. 

 

Suphi Öner Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıya  Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Yeşilovacık Belediye Başkanı İhsan Küpük, Atakent Belediye Başkanı Mustafa Zeybek, Büyükeceli Belediye Başkanı Mehmet Kale, eski milletvekillerinden Hidayet Kılıç, kurultay delegeleri ve partililer katıldı.

 

Türk milliyetçilerinin yöneteceği güçlü bir Türkiye’nin gerek bölgede gerekse dünyadaki emperyalist güçlerin tüm hesaplarını bozacağını savunan MHP İl Başkanı Mahmut Tat,

“Hareketimizin çoğu mensuplarının dahi ilk zamanlar anlayamadığı, dünya dengesini değiştiren ve yöneten bu güçler, olanca gücü ile saldırıya geçmişlerdir. Tarih şahittir ki bu güçler, kontrolü altına almaya çalıştıkları ülkelerdeki, milliyetçi hareketlerin güçlenmesine, iktidar olmasına asla razı olmazlar” dedi.

 

‘Kara propaganda yapılıyor’

 

MHP’nin de Türk milletinin gönlüne girmeye çalıştığı ilk günden bu yana emperyalist güçler ve yerli uzantıları tarafından yıpratılmaya çalışıldığını savunan Tat, partisi üzerinde ‘Kara propaganda’ yapıldığını iddia etti. Tat, “Kara propagandanın kaynağı daima gizlidir. Sinsice ve son derece kurnazca tatbik edilen bir propaganda şeklidir. Tek hedefi vardır gerçekleri çarpıtmak, inançları sarsmak, liderin etrafında güvensizlik oluşturmaktır. Temel amaç, muhatapları psikolojik çöküntüye uğratıp, yılgınlık yaratmak ve milli refleksi zayıflatmaktır. Dün başbuğumuzun üzerinden kara propaganda nasıl yapıldıysa, bugünde liderimiz, Devlet Bahçeli üzerinden aynen devam etmektedir ” diye konuştu.

 

‘Bahçeli emperyalistleri rahatsız etti’

 

Devlet Bahçeli üzerinden siyaset yapılarak ülkücü hareket ve MHP’nin yıpratılmak istendiğini vurgulayan Tat, genel başkanlarının diğer liderlere göre daha kaliteli, kişilikli ve engin görüşlü olduğu için emperyalistleri rahatsız ettiğini anlattı.

 

Küresel güçlere karşı koyabilecek tek liderin Devlet Bahçeli olduğunu da sözlerine ekleyen Tat, Mersin İl teşkilat olarak 44 üst kurul delegesi ile birlikte Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi destekleyeceklerini açıkladı.

 

‘Herkes aday olabilir’

 

Koray Aydın’ın genel başkan adaylığı ile ilgili bir soru üzerine Tat, Türkiye’nin demokratik bir ülke olduğunu, partisinde de ‘ben hazırım’ diye düşünen tüm arkadaşlarının adaylık hakkını kullanabileceğini söyledi.

 

Tat, “ Koray Bey de bu partiye yıllarca hizmet etmiş, hükümet ortağı olduğumuz 57. Hükümet döneminde bakanlık yapmış, halen milletvekilimizdir. Koray Beyin dışında 4-5 arkadaşımız daha var. Bunların hepsi arkadaşımız. Bu yarışta ‘varız’ dediler. Şu an onlarla ilgili bir değerlendirme yapmayacağım. Ama genel anlamda Türkiye’yi, bölgedeki hareketi ve MHP’nin yarınlarını düşündüğümüz zaman biz tartışmasız, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’yi destekliyoruz” dedi.

 

MHP’li Tat’tan ’Barzani’ Açıklaması

 

MHP Mersin İl Başkanı Mahmut Tat, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani’nin AK Parti’nin kongresinde kürsüye geliş şeklinin Habur’dan daha beter bir hadise olduğunu söyledi.

 

Tat, 4 Kasım tarihinde yapılacak olan MHP kongresiyle ilgili olarak Suphi Öner Öğretmenevi’nde düzenlediği toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Pazar günü Ak Parti’nin kongresinde Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani konuşma yapmak için kürsüye çıktığı sırada çeşitli sloganlar atılmasıyla ilgili olarak Tat, "Yıllardır Türk’ün ve Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin aleyhinde olan her organizasyonun içinde olan bir eşkıyanın, Türkiye’yi yöneten bir partinin kongresinde ve atılan o sloganla kürsüye çıkmasını ibretle seyrettim. Tek şey söylüyorum; o tabloya yazıklar olsun. Bu konu böyle kalmamalı Türkiye bunu konuşmalı, bu Habur’dan daha beter bir Hadise" dedi.

 

Tat, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün tutuklu vekillerle ilgili yaptığı açıklamayı ise, samimi bulmadığını söyledi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA