HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
AKAR :’Sıfır Sorun Bol Ticaret Dediler Sıfır Ticaret Bol Sorun Oldu.’


11 Ekim 2012 Perşembe 12:55

Ülke gündemini şu aralar meşgul eden Suriye meselesiyle ilgili görüşlerini öğrenmek üzere CHP Mersin İl Başkanı Mehmet Faruk AKAR’a sorduk. İlk olarak ‘Başbakan Erdoğan saldırgan politikasına Türkiye’yi de alet etmeye başladı’ diyen Akar ‘ sıfır sorun bol ticaret dediler sıfır ticaret bol sorun oldu.’ Dedi

 

Suriye meselesi ve tezkereyle ilgili sorularımızı yanıtlayan CHP Mersin İl Başkanı AKAR Türkiye halkının Suriye halkıyla kardeşlikten ve dostluktan başka hiç derdinin olmayacağını belirtti. Akar ‘ Öncelikle Başbakan Erdoğan kendi saldırgan politikasına Türkiye’yi de alet etmeye başladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana Lozan Anlaşması ile komşularıyla barış için yaşacağına dair bir söz vermiş ve bunu Atatürk’ün ünlü sözü ‘ Yurtta sulh, Cihanda sulh’ ile desteklemiştir. Ancak Başbakanın birden bire herhangi bir neden olmaksızın sertleşme ve Suriye’ye müdahale etme isteği doğmuştur. Daha düne kadar iki ülke ilişkileri çok iyiydi. İki ülke başbakanları dostlardı, Türkiye’nin Suriye’nin çeşitli bölgelerin de bir araya geliyorlar ve birbirleri ülkelerine sık sık ziyaretlerde bulunuyorlardı. Aynı zamanda eşleri çok yakın dostlardı. Bunun yanında ticaret heyetleri, gazeteciler ve bazı siyasiler Suriye’ye sürekli gidiyorlardı. Ancak baktık ki bu dost kardeş ülke Başbakanın politikaları ile birdenbire düşman olmuş. Durum anlattığım gibi iyi olduğu günlerde Suriye’den gelecek turistlere yönelik yatırımlar yapmak oldu. O ülkede iş kuranlar oldu. Hükümeti bu yanlış politikaları yüzünden binlerce insan zarar etti. Yatırım yapmak için aldıklar kredileri ödeyemez oldu. Yüzlerce insan battı. Bu durum Mersin’i çok etkiledi.

Başbakan son dönemdeki iç ve dış politikasıyla akıl yolundan ayrılmış olduğunu göstermektedir. Başbakanın Türkiye’nin politikalarını reddi konusundaki ısrarlı davranışları ve ülkemizi kuruluş esaslarına aykırı hareket etme ısrarı devam etmektedir. Akçakale olayının suçlusunun Suriye ordusunun olduğu iddia edilerek misilleme yapılmıştır. Biz bu olayın sanıldığı gibi olduğuna inanmıyoruz. Medya ciddi mana bu olayların gerçeklerini yazmıyor neler olduğunu gerçekleriyle beraber belirtilmiyor. Daha önce ülkemizde konuşlanmış silahlı muhalif güç olmadığı belirtiliş ancak daha sora bunların ülkemizde var olduğu kabul edip ülkemizden kovuldukları söylenmiştir.. Hükümet bu politikalarla ülkemizin güvenilirliğini düşürmektedir. İç politikada güvenilirliğini yitiren başbakanın dış politikada nasıl güven sağlayacağı konusunda ciddi şüphelerimiz vardır. 

Türkiye aklının Suriye halkıyla dostluk kardeşlik ve ticaret gibi ilişkileri vardı. Ancak şuan hiç birinden eser kalmadı. Sıfır sorun bol ticaret derken sıfır ticaret bol sorun oldu. Buda başta mersin olmak üzere daha birçok ilin ticaret ve turizm hayatını altüst etti. Kime hizmet ettiği belli olmayan hükümet halkına eziyet etmektedir. Hükümetten isteğimiz öncelikle bu yaratmış olduğu sorunlu ortamı düzeltmesidir.

Mersin’de insanlar Suriye ile ticaret yapmak için yatırımlar yaptılar. Hepsi sonuçsuz kaldı. Komsularla sıfır sorun bol ticaret yapacağız derken birden bire çok büyük bir sorun sıfır ticaret noktasına geldik. Geçenlerde bana bir soru soruldu Suriye ile savaş olursa Türkiye bu ekonomik kaybını nasıl karşılayacak dediler ben şunu dedim. ’’Bizim öncelikle Suriye ile bir sorunumuz yok ki. Bizim hükümetten istediğimiz öncelikle bu yaratmış olduğu sorunu ortadan kaldırsın. Suriye halkıyla Türk halkının herhangi bir sorunu yok. Suriye’deki olaylarla Türkiye halkını bir bağıda yok. Suriye’de ki olayların içine Türkiye’yi sokma olaylarını da çok manidar karşılıyoruz. Çünkü odaki olaylarla benim halk olarak en ufak bir yakınlığımız yok bizim olsa olsa Suriye halkıyla kardeşlik bağımız olabilir niçin o insanların yerinden yurdundan edilmesi insanların ölmesine neden olalım biz Suriye’den Türkiye’ye top atışı yapıldığını düşünmüyoruz onunda iş olduğunu düşünüyoruz ki bunu da şuradan çıkarıyoruz bir ülkenin başbakanı Suriye’nin iç işlerine karışmak için bahaneler üretiyor CHP’nin Suriye halkının yanında olma gerekçesi olarak o halkın yönetiminde Alevilerin bulunmasının CHP’ nin de alevi partisi olduğu varsayarak o halkın yanında olduğu iddia edecek kadar komplekse kapılıyor.




 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA