HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Alman gençlik heyeti Başkan Tuna’yı ziyaret etti


11 Ekim 2012 Perşembe 13:45

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce 08-17 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenen Bonn-Mersin Uluslararası Gençlik Değişim Programı kapsamında Almanya’nın Bonn şehrinden Mersin’e gelen 16 kişilik kafileyi makamında ağırladı.

 

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce 08-17 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenen Bonn-Mersin Uluslararası Gençlik Değişim Programı kapsamında Almanya’nın Bonn şehrinden Mersin’e gelen 16 kişilik kafileyi makamında ağırladı.

            Mersin Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Ali Avcı, Bonn Gençlik Merkezi Sorumlularından Andreas Maly ve Saliha Biçer’in eşliğinde Başkan Tuna’ya gerçekleştirilen ziyarette, 15.si düzenlenen Gençlik Değişim Programının bu seneki temasının Türk El Sanatları olduğu belirtildi.

            Proje hakkında Başkan Tuna’ya bilgiler veren Mersin Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Ali Avcı, Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın spora ve gençliğe verdiği önemin kendilerini çok mutlu ettiğini ve örnek bir Belediye Başkanı olduğunu kaydetti. Avcı; “Türkiye Cumhuriyeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti arasında imzalanan “Gençliğe Yönelik Politikalarda İşbirliği” protokolü kapsamında Gençlik Değişim Programı için Mersin’e Bonn Gençlik Merkezi sorumlularından Andreas Maly ve Saliha Biçer’in eşliğinde 16 kişilik bir kafile geldi. Gelen misafirlerimiz ilimizi, kültürümüzü, tarihi zenginliklerimizi ve yöresel yaşantımızı yerinde inceleyerek çeşitli ziyaret, gezi ve Mersin Gençlik Merkezimizin düzenleyeceği etkinliklere katılacaklardır. Gençlerimiz bir gece Türk ailelerinin yanında kalarak Türk örf ve adetlerini paylaşacaklardır. Sayın Başkanımıza bizi makamında kabul ettiği için çok teşekkür ediyoruz. Başkanımızın spora ve gençliğe verdiği önem bizleri çok mutlu etmektedir” dedi.

            Bonn Gençlik Merkezi Sorumlularından Andreas Maly de Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya kendilerine zaman ayırdığı için teşekkür ederek, 15-16 yaşlarındaki gençlerin Türk kültürünü Türkiye’de tanımalarının onlar için çok faydalı olduğunu düşündüklerini söyledi.

            Daha sonra söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, her iki ülke arasındaki bağları ve dostluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen Gençlik Değişim Programı çerçevesinde Mersin’e gelen Alman kafileyi makamında ağırlamaktan şeref duyduğunu ifade etti.

            “Gençlik, bir milletin geleceğidir” diyen Başkan Tuna, çalışma yol haritalarında bulanan sağlık, eğitim ve gençliğe büyük önem verdiklerini vurgulayarak; “Gençlerimizin doğru ve iyi bir şekilde yetişmesi bir milletin geleceğe umutla bakabilmesi anlamına gelir. Bu gençlik programları her iki ülkenin kültürlerini yerinde tanıyabilmeleri ve vatandaşlıklar arasındaki diyalogların gençlerimizden başlayarak ileride dünya barışının sağlanması noktasında çok önemli bir adım diye düşünüyorum. Bu ilişkiler sadece kültürel anlamda değil, siyasal, sosyal ve ekonomik anlamda da diyalogların artmasına vesile olacaktır. Organizasyonda emeği geçen Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” dedi.

            Ziyaret sonunda kafile adına bir genç Başkan Tuna’ya Bonn şehrini tanıtan bir kitapçık hediye ederken, Başkan Tuna’da kafiliye Toroslar Belediyesi’ni ve ilçeyi tanıtan kitapçık ve Cd’den oluşan bir takım hediyeler verdi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA