HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
CHP’liler dayanışma gecesinde buluştu.


19 Aralık 2012 Çarşamba 01:07

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akdeniz İlçe Gençlik Kolları, düzenledikleri dayanışma gecesiyle partilileri bir araya getirdi.

 

 

 

 

 

Garden Club’da düzenlenen eğlence gecesine Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu, CHP Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar ve çok sayıda partili katıldı.

 

Gecede, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Mersin milletvekillerinin mesajları okundu.

 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan CHP Akdeniz Gençlik Kolları Başkanı Kemal Tuncer, ülkeden yaşanan siyasi sürece ve gençliğin bulunduğu noktaya ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

Okullarda Gençliğe Hitabe’nin kaldırılmak istendiğini ileri süren Tuncer, Cumhuriyet’in kuruluşunda dönüm noktası olan önemli günlerin iktidar partisi tarafından itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını ileri sürdü. 4+4+4 eğitim sisteminin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle getirildiğini savunan Tuncer, “Bizim geleceğimizle oynanıyor. Bilim insanları hiçe sayılarak kararlar alınıyor. Bizler geleceğimizi bu düşüncelerin eline bırakmayacağız” dedi.

 

Ülkede muhalif kesimin sindirilmeye çalışıldığını söyleyen Tuncer, “AKP ve ABD politikalarını eleştiren öğrenciler, bilim insanları, gazeteciler cezaevlerinde çürümeye terk edildi. Ekonomik iyileştirmeleriyle övünen iktidar emekliden çiftçiden haberdar değil. Emekliler eskiden emeklerdi, şimdi sürünür oldular. Çiftçiler kredi ve borç batağına saplandı. Artık samanı bile yurt dışından alır oldular” diye konuştu.

 

CHP gençliğinin tüm bu olumsuz tablo karşısından yılmadan mücadelesine devam edeceğini söyleyen Tuncer, “Bizler Hınzır Paşa karşısında dik duran Pir Sultan Abdal olduk. Tam bağımsızlık uğruna idama gitmeyi göze alan Deniz Gezmiş, Erdal Eren olduk. Gözaltında işkenceyle öldürülen Metin Göktebe olduk. Bu güne kadar zalimin zulmüne boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

 

Sosyalist geleneği geçmişten edindiklerini belirten CHP Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar, bu geleneği bu gün de yaşatmaya gayret gösterdiklerini ifade etti. Siyasette yaş ortalamasının yüksekliğine işaret eden Uyar, gençlerin daha fazla aktif rol almasın gerektiğinin altını çizdi. CHP adına bir de öz eleştiride bununa Uyar, şunları söyledi:

 

“Mersin’de seçmen sayısı 1 milyon 170 bin ve seçmen sayısının yaş ortalaması 29. CHP’nin Mersin’de ki üye sayısı 39 bin civarında. Parti üyesi olan bu sayının yaş ortalaması ise 47. Bu yaş ortalamasıyla kentin idaresinin uzun vadeli partimizde kalması zor görünüyor. Bu yüzden bizim gençlere ihtiyacımız var. İl, İlçe yönetimlerinde aksakallı dedeler olmasın artık. Gençler partinin her kademesinde görev alsınlar. Mersin de ve ülkede partimizi gençler ayağa kaldıracaktır”.

 

Konuşmaların ardından partililer gecenin geç saatlerine kadar halay çekip gönüllerince eğlendi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA