HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Anamur ve Bozyazı, başkan Kocamaz etrafında birleşti


9 Ocak 2013 Çarşamba 10:15

Geçtiğimiz günlerde Anamur ve Bozyazı ilçelerinde ziyaretler gerçekleştiren Tarsus Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan A.Adayı Burhanettin Kocamaz, ‘Koca Başkan’ hoş geldin sloganları ve alkışlarla karşılandı.

 

 Başkan Kocamaz ve beraberindekiler daha sonra Anamur’a gelerek Belediye Başkanı Mehmet Türe’yi makamında ziyaret ederek, Anamur Belediyesi Şeref Defteri’ne ziyaretle ilgili düşüncelerini yazdı.

Anamur Belediye Meclis Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşları ile bazı mahalle muhtarlarının da katıldığı makam ziyareti sonrasında Başkan Kocamaz, Anamur Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen söyleşi programına katıldı.

Salonun hınca hırç dolması nedeniyle salon dışına sandalyelerle konularak konuklara sinevizyonla Başkan Kocamaz’ın konuşması izlettirildi.

Başkan Kocamaz’ın özgeçmişinin okunmasının ardından Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe bir konuşma yaptı. Başkan Türe konuşmasında Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın son olarak aldığı Ulusal Kalite Ödülü’ne vurgu yaptı. Başkan Türe Başkan Kocamaz için ‘Belediye Başkanlarının örnek aldığı Başkan’, ‘Ağabey’ ve ‘Üstad’ tanımlamalarını kullanırken Tarsus için de ‘Örnek kent’ tanımlamasında bulundu.

Başkan Mehmet Türe, Başkan Kocamaz’a Anamur’a geldiği için teşekkür etti.

Başkan Türe, Mersin’in adının artık terörle anıldığını, bayrak yakılan, karakol taşlanan şehir olarak tabir edildiğini ve bu gerçekleşecek Belediye seçimlerinin Mersin için kurtuluş seçimleri olacağına dikkat çekti.

Tarsus Belediye Başkanı Kocamaz konuşmasına Belediye Toplantı salonunu söyleşi programına açan ve vatandaşla buluşma olanağı sağlayan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’ye teşekkür ederek başladı. Başkan Türe’nin kendisini olağanüstü tanıttığını ifade eden Başkan Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili olarak Tarsus’ta ne yapıldıysa tümünü Mersin geneline yaymayı hedeflediklerini belirtti.

Tarsus’ta aldığı oy oranlarını seçimler bazında değerlendiren Başkan Kocamaz ‘Hiçbir yerde bir başkanın diğer seçimde aldığı önceki oy oranını2’ye hatta 3’e katladığını duymadık, biz bunu Tarsus’ta yaptık’ dedi.

Başkan Kocamaz, seçim sonrası ise hayata geçirecekleri projeler ile ilgili olarak ise tüm Mersin’i kucaklayacaklarını, Mersin merkezde ne ise Gülnar’da Bozyazı’da, Anamur’da onu yapacaklarını kaydetti. Anamur’a yönelik yapılacaklar arasında turizmin ön plana çıkarılacağını belirten Kocamaz, Mersin Anamur arası yolların tamamlanması ve Deniz otobüsü seferlerinin hayata geçirilmesiyle Anamur’un önünün açılacağını kaydetti.

 Ulusal Kalite Ödüllü Belediye Başkanı olan Burhanettin Kocamaz 4 dönemdir yerinin garanti olduğu Tarsus Belediye Başkanlığı’ndan ayrılarak Mersin’i düşünmesini hizmet aşkı ve Mersin’in eskiden olduğu gibi huzur şehrine dönüştürülmesi hedefiyle açıkladı.

 Başkan Kocamaz, salondan gelen soru üzerine Çanakkale Kahramanı Nusret Mayın Gemisi’ni Türk Tarihi’ne ve Türk Halkı’na müze olarak nasıl kazandırdığını anlattı.

 Başkan Kocamaz söyleşinin ardından salona gelenlerle tek tek tokalaştı.

Başkan Kocamaz Anamur ziyaretinin ardından temaslarda bulunmak üzere Bozyazı’ya hareket geçti.

Bozyazı’da bulunan düğün salonu önünde yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan Başkan Kocamaz,  uzun kuyruklarla oluşan insan selini tek tek tokalaşıp hal hatırı sordu.

Açılış Konuşmasını yapan Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Tarsus’un Başkan Kocamaz’la marka kent olduğunu belirterek “4 dönemdir hizmette sınır tanımayan Kocamaz başkanı aday olarak görmek isteriz” dedi.

Başkan Kocamaz ise “Biz Büyükşehir Yasasına başından beri karşıyız. Ben Büyükşehir Yasasına Bütün Şehir Yasası diyorum. Ülkemizin bir bölgesinde kaynayan bir kazan var. Tükiye’nin federalleşmesine doğru bir gidişat var. Tüm Ülkücülerin tek endişesi üniter devlet yapısının sekteye uğraması.Bu yasadan sonra artık Mersin’in derdi tek sadece Mersin merkez değil Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar tüm bu bölgenin derdi Mersin’in derdidir” şeklinde konuştu.

Mersin’in kötü imajını değiştireceklerini vurgulayan Başkan Kocamaz, “Bu durum hepimizi rahatsız ediyor. Hep birlikte Mersin’i bu imajından kurtaracağız. Büyükşehir yasasından sonra vebal daha büyük. Mersin’i ülkücülerin yönetmesi lazım ve derhal Mersin’i bu kötü imajından kurtarması lazım. Ancak birlik ve beraberlik içersinde Mersin’i bu kötü imajından kurtarabiliriz" dedi.

Genel merkezin yapacağı çalışmada ‘Burhanettin Kocamaz ismi ön plana çıkacak olursa canla başla çalışmaya ve üç hilal bayrağını dalgalandırmaya seve seve razıyım’ diyen Kocamaz, Tarsus’ta ne yaptıysak Mersin’de de onu yapacağız. Yılların verdiği belediyecilik tecrübesiyle Mersin’de en iyi şekilde görevimizi yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA