HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Akardan AKP Hükümetine "Akdeniz’den elini çek"


11 Ocak 2013 Cuma 12:34

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, CHP İl Sekreteri Mehmet Yeşil, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Sezen Uçan, Ahmet Toros, Zeki Karakoyun, Aliye Sözcü Çamlıyayla İlçe Danışma Kurulu dönüşünde Cehennem Dere Irmağı üzerinde kurulacak olan hidroelektrik santralinin çalışmalarının bulunduğu bölgeyi yerinde inceledi.

 

CHP İl Başkanı Akar; AKP Hükümetinin Mersin’de doğa katliamına devam ettiğini, Mersinin denizinin, havasının, toprağının, derelerinin ve ırmaklarının kirletildiğini, 19. Yüzyılda Hidroelektrik santrallerinin moda olduğunu, oysa ki 21. Yüzyıl şartlarında enerji üretiminin Rüzgâr ve Güneş yardımı ile doğaya zarar vermeden enerji üretildiğini, AKP’lilerin hala 19. Yüzyıl zihniyetinde olduğunu ve gelişmediğini, ülkeyi de geliştirmediğini söyledi. Gördüğümüz üzere başta Karadeniz olmak üzere dereleri yok eden AKP, insanların tepkisinden korkmadan Türkiye’nin tabiat varlıklarını yok etiğini, Karadeniz insanının bu olaylara tepki gösterdiğini ve CHP’nin Karadeniz insanına destek olduğunu, AKP hükümeti ise bu olaylara seyirci kalıp üstüne üstelik polis ve asker zoru ile vatandaşa orantısız güç kullandırmaktadır. Bu olayların sadece Karadeniz’de değil artık Akdeniz’de de başladığını, tabiat harikası olan bölgelerde enerji üretimi ihtiyacı adı altında tabiata katliam yapıldığını, görülen alanda Türkiye’nin sayılı turizm’e yönelik dağ turizmi özelliği taşıdığını, görülen dik yamaçlarda her tarafa rüzgârgülünün konulabileceğini söyledi.

Dünya da enerji kaynaklarının özelliklerinin nasıl yenilenebilir ve temiz enerji nasıl üretilir buna dikkat ediliyor. Bu görülen alanda ise hem rüzgâr, hem güneşten faydalanarak enerji üretebilineceğini, ormanın, doğal yaşamın ve bölge halkının tarımsal ve içme suyu olarak kullandığı derenin yok edilmesine müsaade etmeyeceğini söyleyen AKAR, AKP,  bölge insanının kararını almadan bölge halkının geleceği ile oynuyor, açıkça görülüyor ki AKP halka düşman, halkın rızası olmadan halkı evinden,  geçiminden ediyor aynı zamanda da halkın evinin bulunduğu yerleri, kendi iş adamlarına yapılacak olan enerji santralinin enerjisini satın almak şartı ile peşkeş çekiyor. AKP Hükümeti Hidroelektrik santrallerinin yabancı ülkelerde doğaya zarar verdiği için yasaklandığını bildiği halde dünyanın kaçtığı Nükleer ve Hidroelektrik santrallerini bizim başımıza dikiyor. İlim ve Bilimi AKP hükümetinin iyi takip etmesi gerektiğini, bu Hükümetin ilimle ve bilimle bir alakası olmadan, halka enerjiyi dışarıdan mı alalım? Diyerek doğayı katletmesi akıl alır bir şey değil dedi.

Akar sonuç olarak, Hidroelektrik Santrallerinin doğal hayatı yok edip değiştirdiğinden, toprakların çoraklaşmasından, su kaynaklarına zarar vermesinden dolayı karşı olduklarını ve karşı olmaya da devam edeceklerini bildirdi. Cehennem Deresinin AKP hükümetinin yetkilileri tarafından görülmeye değer bir yer olduğunu, Cehennem deresini gördükten sonra yaptıkları bu doğa katliamını durduracaklarına emin olduğunu, burada yapılacak her türlü eylemin yanında olacaklarını ifade ederek sözlerine son verdi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA