HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Başkan Tuna’dan öğrencilere akıllı tahta


24 Ocak 2013 Perşembe 10:01

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İlçedeki eğitim kurumlarından biri olan Yalınayak İlköğretim Okulu’na akıllı tahta hediye etti.

 

            Eğitime verdiği önemi her fırsatta dile getiren ve ilçedeki eğitim kalitesinin arttırılmasına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştiren Belediye Başkanı Hamit Tuna, Yalınayak İlköğretim Okulu’nu ziyaret ederek, birinci sınıf öğrencileriyle birlikte akıllı tahtayı test etti.

            Öğrencilerin akıllı tahtada uygulamalı olarak öğrenmekten keyif aldıklarını gözlemleyen Başkan Hamit Tuna, eğitim konusunda, çağımızın ve teknolojinin getirdiği yeniliklerden her çocuğun yararlanması gerektiğini düşündüğünü, bunun için de imkanları ölçüsünde gerekenleri yapmaya hazır olduklarını söyledi.

            Öğrencilerden çok çalışmalarını isteyen Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Bizim okul çağımızda kara tahta vardı. Tebeşir ile yazardık. Kara tahtayı sildiğimiz zaman üstümüz toz olurdu. Artık tüm bilgiler bilgisayar ortamında. Bilgi çağının bütün araç ve gereçlerini kullanıyorsunuz. Sizler çok şanlısınız. Size düşen bir tek görev çok çalışmaktır” dedi.

            Öğrencilere ve öğretmenlere teknolojiye olan düşkünlüğünü anlatan Belediye Başkanı Hamit Tuna, Akıllı Tahta sistemiyle öğrencilerin eğlenerek ve severek eğitim görme imkânı bulabileceğini ifade ederek, belediye olarak teknolojiyi yakından takip ettiklerini vurguladı.

            Başkan Tuna; “Yalınayak ilköğretim okulunun birinci sınıf öğrencilerine bir akıllı tahta hediye ettik. Öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte akıllı tahta sistemini uygulamalı olarak test ettik. Her zaman söylediğimiz gibi bilgi teknolojisinin bütün alt yapısını belediye bünyesinde barındırdığımız gibi bölgemizdeki çocuklarımızın ve insanlarımızın bilgi çağının tüm araç ve gereçlerini kullanımı konusunda elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret gösteriyoruz. Yaşadığımız çağ, bilgi çağıdır. Bu bilgi çağını da millet ve toplum olarak kullanmak ve kullandırmak zorundayız. Belediye olarak ilçemizde iki ayrı noktada ücretsiz internet evi açtık. Evlerinde bilgisayarı ve interneti olmayan çocuklarımız bu internet evlerinde her türlü ödevlerini yapabilme şansına sahipler. Ayrıca Çağdaşkent Mahallemizdeki 3 Ocak Parkına da wriless sistemini yükledik. Burada da dinlenmeye ve spor yapmaya gelen vatandaşlarımız laptoplarıyla bu sistemden yararlanabiliyorlar. Yaptığımız bu çalışmalar insanlarımızın teknolojiden yararlanabilmeleri için önemli bir katkıdır. Belediye olarak bu çalışmalarımızı daha da genişleteceğiz. İnşallah çocuklarımız da teknolojik gelişmelerden geri kalmayacaktır. Program içerikleri, eğitim- öğretim materyalleri, ders programları, ders kitapları ve içeriklerinin yüklendiği akıllı tahtanın öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

            Konuşmasının ardından öğrencilere gelecekte hangi meslekte olmak istediklerini soran Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya en çok verilen cevap ise ‘Belediye Başkanı’ olarak geldi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA