HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
MESKİ Fotoğraf Yarışması Sonucu Belli Oldu


20 Mart 2013 Çarşamba 10:55

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak her yıl gerçekleştireceği "Su ve Yaşam" adlı 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

 

Yurdun değişik illerinden yarışmaya katılan 463 fotoğrafçının toplam 1453 fotoğrafını büyük bir titizlikle inceleyen jüri heyeti, dereceye giren ve sergilemeye değer eserleri belirlemekte zorlandı. Bu yıl "Su ve Yaşam"ın işlendiği yarışmanın birincisi Konya’dan katılan "Null" adlı eseriyle Oğuz İpçi’nin eseri oldu.

Türkiye Fotoğraf Sanat Federasyonun onayı ile Mersin Fotoğraf Derneği’nin öncülüğünde bu yıl ilk kez düzenlenen MESKİ Genel  Müdürlüğü “1.Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ Genel Müdürlüğü Ulusal Fotograf Yarışması’nda Dünyaca ünlü ışığı büyük bir ustalıkla kullanan ve yakın çevresinde, “Işığın Efendisi” olarak adlandırılan fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Nadir Ede, (EFIAP) Gazeteci- Fotoğraf Sanatçısı Tahir Özgür, MESKİ Genel Müdürü M.Kamil Ülgen ve Mersin Fotoğraf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sert’den oluşan seçici kurul 463 katılımcının 1453  fotoğraf arasından su ve yaşam konusunun tanıtımına katkı verecek en güzel görselleri seçtiler.

Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan katılımcıların eserleri arasından Oğuz İpçi’nin eseri birinciliğe, Mehmet Öztürk’ün eseri  ikinciliğe, Gökalp Birinci’nin eseri de üçüncülüğe layık görüldü. Yarışmada MESKİ Özel Ödülünü Ali Mermertaş, MFD Özel Ödülünü Mustafa Gezer alırken, Arda Adnan Kalkan,  Mehmet Ali Poyraz ve Süha Göklü’nün eserleri de mansiyon ödülü ile ödüllendirildi.

Yoğun ilginin gösterildiği yarışmada 50 eser sergilemeye layık görülürken eser sahipleri ise; Aktuğ Hastürk, Ali Mermertaş (Yansıma), Ali Mermertaş (Köprü), Ali Altın, Ali İhsan Öztürk (Kışın Kaplıca Keyfi), Ali Ihsan Öztürk (Köyde Su Çilesi), Arzu Ibranoğlu, Burak Zengin, Burak Şenbak,  Cihan Karaca, Demirer Gazanfer, Emel Sezer, Erdal Türkoğlu, Eren Özkapici (Null), Eren Özkapici (Null), Ergün Karadağ, Erkan Kalenderli, Eyup Karakuş, Gökhan Balci, Gökhan Çalişkan, Gokhan Turunç, H.Bahar Kaleli, Hasan Zer, Hatice Şahin, Huseyin Erturk, Korkut Alırız, Mahmut Özdemir, Mehmet Ozdemir, Mehmet Öztürk (2), Mehmet Öztürk (3), Mehmet Tuncel, Musa Talaşli, Mustafa  Güral, Mustafa Gezer, Mustafa Şahbaz, Nihal Gamze Demir, Nuri Çorbacioğlu, Sebahattin Özveren, Seçkin Uçan, Seyfi Arslan, Seyit Konyali (Doğada Yaşam), Seyit Konyali (Gölde Kış), Seyit Konyali (Su ve Yaşam) Tacettin Yüksel, Tamer Yilmaz, Tufan Kartal (Null), Tufan Kartal (Null), Yılmaz Dinçer (Çamaşırcı), Yilmaz Dinçer (Göl Balıkcılar) ve Tarık Bozbay’ın Eserleri Sergilendi.

Fotoğraf yarışmasına gösterilen ilgi ve fotoğraf kalitesi nedeniyle jüri üyelerinin seçimde oldukça zorlandığını Su ve Yaşam Fotoğraf Yarışmasını "Suyun önemine ve tasarruflu kullanılması için önemli bir proje" olarak değerlendiren MESKİ Genel Müdürü M.Kamil Ülgen, "İlkini düzenlediğimiz bu fotoğraf yarışması güzel bir gelenek haline gelecek. Mersin, 22 Mart Dünya Su Günü’nün Türkiye’de bulunan fotoğraf sanatçılarının aktif katılımlarıyla kutlandığı bir il oldu. Mersin’in tanıtılması için en büyük ortam sanattır. Bu gibi sanat eserlerinin albüm şeklinde yayınlanması Mersin’imizin tanıtılması açısından oldukça önemlidir " dedi

 Birincilik ödülü Altın Madalya ve 3 bin TL, ikincilik ödülü Gümüş Madalya ve 2 bin TL, üçüncülük ödülü Bronz Madalya ve bin TL, MESKİ Genel Müdürlüğü Özel Ödülü 750 TL, MFD Özel Ödülü 750 TL, üç adet mansiyon ödülüne 500 TL ve 50 adet sergilemelere ise ödülü de 50 TL ile ödüllendirildi. 22 Mart 2013 Cuma günü Mersin Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenecek törenle yarışmada dereceye giren eser sahiplerine ödülleri verilecek. MESKİ Genel Müdürü M.Kamil Ülgen, yaptığı açıklamasının sonunda, bu yıl ilki düzenlenen Ulusal Fotoğraf Yarışması’na birbirinden değerli yüzlerce sanatçının çok sayıda fotoğrafla katıldığını söyledi. Yarışmaya gösterilen ilgiden dolayı teşekkür eden Ülgen, "Önümüzdeki yıllarda düzenleyeceğimiz fotoğraf yarışmalarında da buna suyun hayatımızdaki önemi konularını işlemeye devam edeceğiz" dedi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA