HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Mersin Büyükşehir Belediyesinde reform yapacağız


22 Nisan 2013 Pazartesi 13:32

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Ahmet Akın,

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Ahmet Akın, “Göreve seçilirsem ilk 3 gün içinde yapacaklarımızın başında Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kullandığı özel asansörü kaldırmak geliyor. Belediye başkanı halkın kullandığı merdiven ve asansörleri kullanır. Girişte ve çıkışta karşılaştığı vatandaşların elini sıkar, hatırını sorar ve sırtını sıvazlar. O özel asansörü kaldırmak ilk işimiz olacak” dedi.

 

Projeleri arasında Mersin Sanat, Spor ve Bilim Merkezleri ile (MERSAN) Mersin Deniz ve Su Sporları Merkezi (MERDEN) kurulması olduğunu da anlatan Ahmet Akın, “Bu merkezler Mersinlinin denize ve yeşile olan hasreti sona erdireceği gibi şehrimizi sanat, spor ve bilimde özlenen seviyeye ulaştıracaktır” dedi. Akın, Destek ve Dayanışma Merkezi ile yoksul ailelere yeni bir yaklaşım sergileyeceklerini de söyledi.

 

Mersin’in tanınmış simalarından, CHP’nin emektar kanaat önderlerinden Ahmet Akın, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Mersin üzerine birçok proje geliştirdiklerini belirten Akın, “Şu an Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin röntgenini çekiyoruz. Röntgen sonuçları bize önemli ipuçları verecek ve göreve geldiğimde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde reform yapacağız” dedi.

 

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Yeminli Mali Müşavir Ahmet Akın ile Mersin’i, belediye seçimlerini ve projelerini konuştuk.

 

-Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunuzu açıkladınız. Bu konuda neler söylersiniz? Kesin olarak aday mısınız?

 

Ahmet Akın: Mersin kamuoyunun da yakından bildiği gibi 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel yönetimler seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olmayı planlıyorum. Elbette seçimlere kadar çok uzun süre var. Siyasette bir gecenin bile çok uzun olduğunu düşünecek olursak, köprülerin altından çok sular akacaktır.

 

-Başkan seçilmeniz durumunda neler yapmayı planlıyorsunuz? Proje çalışmalarına başladınız mı?

 

Ahmet Akın: Allah, bu görevi bana nasip ederse arkadaşlarımızla birlikte çok yeni bir belediyecilik anlayışını ortaya koyacağız. Çalışma programlarımızı ve projelerimizi 4 zaman dilimi içine yerleştiriyoruz. Bir, ilk 3 günde yapacaklarımız. İki, ilk 3 ayda yapacaklarımız. Üç, ilk 30 ayda yapacaklarımız. Dört, 60 ayın sonuna kadar yapacaklarımız.

 

-Bu aşamaları biraz açıklar mısınız? Neden 4 aşamaya ayırdınız?

 

Ahmet Akın: Program ve çalışmalarımıza dayanak teşkil etmek üzere Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin röngenini çekiyoruz . Röntgen sonuçları bize önemli ipuçları verecektir. Çalışma ilkelerimizden kısa da olsa söz etmekte fayda var. Öncelikle görevini zamanında ve hakkıyla yapanlar, Karataşlı da olsa, Mersinli de olsa, Hataylı da olsa, ya da başka bir şehirli de olsa işlerine devam edeceklerdir. Ancak şayet varsa, bankamatik çalışanlarını ayıklayacağız. Belediyemiz, çalışan insanların, yetenek, kararlılık ve heyecanlarının köreltildiği yer olmayacaktır.

 

-Çalışma anlayışınızda belediye bürokratlarının halka ve partiyle ilişkilerini yeniden düzenlemek de var sanırım.

 

Ahmet Akın: Bizim yönetimimizde hiçbir belediye çalışanı parti işlerine karışmayacaktır. İl Başkanı, ilçe başkanları ve belediye meclisi üyeleri; Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve müdürlerin insafına bırakılmayacaktır. Genel sekreterinden müdürüne, genel sekreter yardımcısından daire başkanlarına kadar tamamı, halka hizmet konusunda İl Başkanı, ilçe başkanları ve belediye meclis üyelerinin öneri ve taleplerine itibar edeceklerdir. Komisyon üyelikleri, meclis üyelerinin bilgi, beceri ve kariyerine göre titiz bir şekilde belirlenecektir. Belediye Meclis Grubu her ay mutlaka toplanacak olup, bu grupta alınan kararlar partililerin bilgisine sunulacaktır.

 

-Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları Anaumur’dan Çamlıyayla’ya kadar uzanacak. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

 

Ahmet Akın: Temel felsefemiz tüm ilçelerde ve kentin her köşesinde, eşit, kaliteli ve sürekli hizmet olacaktır. Bilmek önemli değil, yapabilmek önemlidir. Bırakınız Türkiye’yi, Avrupa’ya örnek bir kent modeli oluşturacağız.

 

-Projelerinizden daha ayrıntılı söz edelim o zaman…

 

Ahmet Akın: Çalışma programımızdan ve projelerimizden birkaç örnek verecek olursam. İlk 3 gün içinde yapacaklarımızın başında Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kullandığı özel asansörü kaldırmak geliyor. Belediye başkanı halkın kullandığı merdiven ve asansörleri kullanır. Girişte ve çıkışta karşılaştığı vatandaşların elini sıkar, hatırını sorar ve sırtını sıvazlar. İmar konusunda… Tüm Mersin’in imar durumu halkın bilgisine sunulacak olup imar değişiklikleri proaktif bir şekilde duyurulacaktır.

 

Forum.net web sayfasından halkın istek ve sorunları 7/24 hizmet anlayışıyla değerlendirilecek olup, belediye başkanı sürekli bilgilendirilecektir.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi kent ekonomisini ilgilendiren her çalışmanın ve platformun destekçisi olacak, katma değer ve istihdam yaratılmasına katkı sunacaktır.

 

Mersin Sanat, Spor ve Bilim Merkezleri ile (MERSAN) Mersin Deniz ve Su Sporları Merkezi (MERDEN) kurulacaktır. Mersinlinin denize ve yeşile olan hasreti sona erdirileceği gibi sanat, spor ve bilimde özlenen seviyeye ulaşılacaktır.

 

Destek ve Dayanışma Merkezi ile yoksul ailelere yeni bir yaklaşım sergilenecektir.

 

-Ulaşımla ilgili projeleriniz var mı? Raylı sistem konusu gündeme getirilecek mi?

 

Ahmet Akın: Mersin İstasyonu ile Mezitli arasındaki 14 kilometrelik Hafif Raylı Sistem Projesi’ni dönem sonuna kadar mutlaka hayata geçireceğiz. Devlet yatırım programına alınmaması ve devlet desteği olmadan yapılamayacağı bahanelerinin arkasına sığınmayacağız. Toplu taşımaya modern bir düzen vereceğiz. Ne işi var dolmuşların İnönü Bulvarı’nda Kuvva-i Milliye (Hastane) Caddesi’nde? Dolmuşlar yeni yerleşim bölgelerine yönlendirilecek.

 

-Belediye başkanlarının halktan kopuk olduğu söylenir. Siz de başkan seçilirseniz halktan kopuk olacak mısınız? İnsanlar size rahatça ulaşabilecekler mi?

 

Ahmet Akın: Bugün nasıl halkın içindeysem, partililerimizle, vatandaşlarımızla diledikleri anda iletişim kuruyorsam, başkan seçildiğimde de aynısı olacak. Dileyen herkes rahatlıkla ulaşabilecek. Son 15 yıldır telefon numaram aynı. 0532 695 60 30. Bu numaramı başkan olduğumda da kullanacağım. Vatandaşlarımız kaydetsinler, arasınlar.

 

-Geçtiğimiz günlerde ‘Nasıl bir belediye başkanı olmalı’ başlıklı yazınız yayınlandı. O yazıda belediye başkanlarıyla ilgili sorulara yer verdiniz. Yazının ana fikrini anlatır mısınız?

 

Ahmet Akın: Bir zamanlar idare edilen, suskun olan, seyirci durumundaki vatandaş artık başka yerlerde olup bitenleri daha iyi izliyor, istenirse yapabileceklerinin farkında. Talep ve beklentileri daha belirgin. Onu yuvarlak sözler değil de aldığı somut hizmet ve onu alış tarzı ilgilendiriyor. Belediyelerin halka açık bir yüzü olduğu gibi bir de görünmeyen bir yüz var. Vatandaş belediyeyle karşı karşıya geliyor, o an belediyenin yüzünü görüyor. Ama bir de göremediği vücudu, kolları, bacakları ver beyni var.

 

-Bunu biraz daha açabilir misiniz? Kimleri kast ediyorsunuz?

 

Ahmet Akın: Çoğunlukla, partimizin adayı diyerek yeteri kadar tanımadığımız kimseleri belediye başkanı seçiyoruz. Yetersiz birinin seçilmesinden sonra da oy verdiğimize pişman oluyoruz ve belediye başkanından nasıl kurtulacağımızın hesaplarını yapıyoruz. Tabi bu arada partimizin puan kaybetmesinin yanı sıra kentimiz de zarar görüyor.

 

-Bu seçimde de böyle mi olur?

 

Ahmet Akın: 2014 yılının Mart ayında yapılması planlanan belediye seçimlerinde işin rengi oldukça farklı görünüyor. Bu sefer adayların yaratacağı güven ve inandırıcılığın etkisinin yüksek olacağını düşünüyorum. Seçmenlerin çoğu yeni düşüncelerin, yeni vizyonların ve farklı bir bakış açısının ortaya konulmasını talep ediyor. Kısacası değişim isteği ön plana çıkıyor.

 

Ahmet Akın kimdir?

 

Bu bölümü silmek için tıklayın1950 yılında doğdu. Mersin İleri İlkokulu ve Mersin Ticaret Lisesi’nden sonra 1971 yılında Adana İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Özel sektörde üretim planlama, pazarlama ve muhasebe birimlerinde çalıştı. 1976 yılında Mersin’de serbest muhasebeci ve mali müşavir olarak çalışmaya başladı. Mali Müşavir ve Muhasebeciler Birliği dernek çalışmalarında bulundu. 1990-1998 döneminde Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığı görevini yürüttü. Mersin Üniversitesi Geliştirme Vakfı (MÜGEV), Mersin İdman Yurdu Spor ve Eğitim Vakfı (MİYSEV) ve Mali Müşavirler Eğitim  Vakfı (MEV) kurucu üyesi oldu.

 

Mersin Atatürkçü Düşünce Derneği, Mersin Tüccar Kulübü, Mersin Tenis Kulübü, Mersin Briç Spor Kulübü, Mersin Temiz Toplum Derneği, İçel Sanat Kulübü, Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü, Mersin Kuvva-i Milliye Spor Kulübü, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV), Mersin Ticaret Liseliler Derneği, Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği, Galatasaray Spor Kulübü ve Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği bulunuyor.

 

Muhasebe ve denetim mesleğiyle ilgili kitaplarının yanı sıra ‘Konular ve Görüşler’ ve ‘Sözün Bittiği Yerdeyiz’ isimli kitapları yayınlandı. Halen Mersin’de yeminli mali müşavir olarak çalışan Ahmet Akın, Merih Akın ile evli ve Barış, Serdar ve Murat adlarında üç çocuk babası.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA