HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Model Uçaklar Toroslarda heyecan yarattı


7 Mayıs 2013 Salı 09:23

Toroslar İlçesi’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği, model uçak tutkunlarını bir araya getirdi.

 

 Mersin Üniversitesi Spor Kulübü, Türk Hava Kurumu Mersin Şubesi ve Mersin Üniversitesi Hava Sporları Topluluğu işbirliğinde, Toroslar Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen şenlikte; model uçak ve helikopterler gösteri uçuşu yaptı.

            Toroslar Belediyesi’nin Mersin Üniversitesi’ne tahsis ettiği Halkkent Mahallesi’ndeki 17 dönümlük model uçak pist alanında yapılan etkinliğe; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türk Hava Kurumu Mersin Şube Başkanı Akın Atilla, Belediye Meclis Üyeleri, Mersin Üniversitesi Öğretim Görevlileri ve sporseverler katıldı.

            Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Türk Hava Kurumu Mersin Şube Başkanı Akın Atilla yaptı. THK Mersin Şube Başkanı Atilla, Toroslar Belediyesi’nin katkıları ve Mersin Üniversitesi’nin destekleriyle Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini belirterek, hedeflerinin havacılığı yaygınlaştırmak olduğunu vurguladı

            Atilla; “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi istikbal göklerdedir ifadesini gerçekleştirmek, çocuklarımızı ve gençlerimizi havacılığa yönlendirmek istiyoruz. Ne kadar insanımızı havacılıkla tanıştırırsak ülkemizin geleceği bu anlamda daha açık olacaktır. Model Uçak pist alanını tahsis eden ve şenliğe katkı sunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya, programda emeği geçen Mersin Üniversitesi öğretim görevlilerine ve herkese teşekkür ediyorum” dedi.

            Daha sonra söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise Türk gençliğini havacılık sporuna yönlendirebilmek için THK Kurumu ve Mersin Üniversitesi işbirliğinde Model Uçak Şenliğini organize ettiklerini söyledi.

            Model Uçak Pist alanı projesinin hayata geçirilmesi için kendilerine talepte bulunan Mersin Üniversitesi Öğretim Görevlilerine ayrıca teşekkür eden Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Toroslar Belediyesi olarak Kurumlar arası diyaloglu çalışmaya her zaman açığız. Böyle bir projenin İlçemizde hayata geçirilmesi için bize talepte bulunan Mersin Üniversitesi öğretim görevlilerine ve model uçak tutkunlarına teşekkür ediyorum. İyi ki bizimle böyle bir projenin yapılması konusunda ilk adımı atmışlar ve iyi ki böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz” dedi.

            Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” ifadesini de hatırlatan Başkan Hamit Tuna, ulaşım ve özel sektörün rekabet ortamına girmesiyle birlikte Türkiye’de havacılık sektörünün önemli adımlar attığını belirterek; “Çocuklarımızı ve gençlerimizi farkındalılık yaratmak anlamında bu mesleğe yatkın hale getirebilirsek bu projedeki katkılarımızın değeri ve anlamı o kadar fazla olacaktır. Sadece Mersin bölgesinin değil Adana ve diğer bölgelerden gelen model uçak tutkunlarına katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, organizasyonun Türkiye genelinde devam etmesini diliyorum. Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliğinin düzenlenmesine katkı sunan Mersin Üniversitesi öğretim görevlilerine, havacılık sektörüyle ilgilenen tüm arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

            Konuşmaların ardından gösterilere geçildi. Renkli görüntülere sahne olan 3. Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliğinde, gösterileri izlemeye gelen vatandaşlar zaman zaman pilotları alkışlayarak heyecanlarına ortak oldu.

            Etkinlik sonunda, Belediye Başkanı Hamit Tuna, model uçak tutkunlarından model uçak uçuşları ile ilgili teknik bilgiler alarak, hazırladıkları güzel gösterilerinden dolayı teşekkür etti.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA