HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Mersin CHP’de aday adayları rekor kırdı


4 Eylül 2013 Çarşamba 21:47

CHP’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için başvuranların sayısı 7’ye yükseldi. Eski milletvekili Şefik Zengin ve inşaat mühendisi Taner Gündinç de başvurunun son gününde dosyalarını teslim ettiler

 

CHP’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için başvuranların sayısı 7’ye yükseldi. Eski milletvekili Şefik Zengin ve inşaat mühendisi Taner Gündinç de başvurunun son gününde dosyalarını teslim ettiler

CHP’de en çok aday adayının olduğu ilçe 17 isimle Mezitli oldu. Yenişehir ve Akdeniz’de de 11 isim aday adaylığı başvurusunda bulundu.

CHP Genel Merkezi’nin belirlediği takvim uyarınca, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için aday adaylığı başvuruları 2 Eylül günü sona erdi.

 

CHP örgütlerinden edinilen bilgiye göre, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için uzun süredir çalışma yürüten Macit Özcan, İstemihan Talay, Fikri Sağlar, Ahmet Akın ve Serdal Kuyucuoğlu’nun yanı sıra eski milletvekili ve eski Gözne Belediye Başkanı Şefik Zengin ile inşaat mühendisi Taner Gündinç de resmi başvurusunu yaptı. Böylece CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarının sayısı 7 oldu.

 

CHP, ilçeler düzeyinde de belediye başkanı ve meclis üyesi aday adaylarının ilgi odağı oldu.

 

En fazla aday adayının olduğu ilçe ise Mezitli. Mezitli Belediye Başkan aday adaylığı için aralarında mevcut başkan Uğur Yıldırım’ın da olduğu 17 kişi başvuru yaptı.

 

Yenişehir ilçesinde CHP’ye aralarında mevcut başkan İbrahim Genç’in de aralarında olduğu 11 kişi aday adaylığı başvurusunda bulunurken Akdeniz’de aralarında eski milletvekili Vahit Çekmez’in de olduğu 11 kişi başvuruda bulundu.

 

CHP’nin en çok aday adaylığı başvurusu aldığı bir diğer ilçe ise, 20 yıldır MHP’li başkan tarafından yönetilen Tarsus oldu. Bu ilçede 9 kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu.

 

Silifke ve Anamur’da 6, Mut’ta 3 isim CHP’den belediye başkan aday adaylığı başvurusu yaptı.

 

Toroslar’da CHP’den belediye başkan aday adayı olarak uzun zamandır çalışma yapan tek isim Mustafa Erkoç’tu. Ancak Burhanettin Erdoğan da sürpriz bir şekilde aday adaylığı başvurusunda bulundu. 2 aday adayıyla Toroslar, CHP’nin en az aday adayına sahip olduğu ilçe oldu.

 

İşte belediyelere göre CHP’nin aday adayları:

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: Macit Özcan, İstemihan Talay, Fikri Sağlar, Ahmet Akın, Serdal Kuyucuoğlu, Şefik Zengin, Taner Gündinç.

 

MEZİTLİ BELEDİYESİ: Ali Karabulut, Turan Selağzı, Hüseyin Serin, Uğur Yıldırım, Selçuk Salcan, Seyit Özananar, Neşet Tarhan, Kemal Sığırcıkoğlu, Zehra Korkmaz, Recep Galip Ülkü, Necip Yücesoy, Sinan Koç, Ulaş Yılmaz, Aydın Kaynak, Nevin Zaimoğlu, Veysel Özkan, Ali Gültekin.

 

AKDENİZ BELEDİYESİ: Kenan Yücesoy, Mehmet Yeşil, Haluk Hallaç, Kasım Canbolat, Ünal Uyar, Cemil Cömert, Naci Akkaş, Erdal Çapar, Sabit Yelkovan, Vahit Çekmez, Nuri Özdemir, Dr. Necdet Tamamoğulları (Devlet memuru olduğu için YSK’nin takvimini bekliyor.)

 

YENİŞEHİR BELEDİYESİ: İbrahim Genç, Yücel Ceylan, Ayla Gündoğdu, Serhan Antalyalıoğlu, Mehmet Ateş, Zekeriya Özgür, Yaşar Karadağ, Murat Suatoğlu, Ahmet Yorgun, Bora Yorulmaz, Dr. Önal Özdemir (Devlet memuru olduğu için YSK’nin takvimini bekliyor.)

 

TOROSLAR BELEDİYESİ: Mustafa Erkoç, Burhanettin Erdoğan.

 

SİLİFKE BELEDİYESİ: Çağatay Akyürek, Ebru Çalışkan, Yaşar Kılınç, Nail Tırak, Ahmet Şimşek, Mustafa Turgut, Celal Çelik, Ayşe Doğan.

 

TARSUS BELEDİYESİ: İsmail Batmaz, Haluk Bozdoğan, Ali Mahir Başarır, Alp Tekin Eser, Sıtkı Dev, Osman Homurlu, İsmail Tufan, Mehmet Özel, Ramazan Avşar.

 

MUT BELEDİYESİ:  Soner Yıldırım, Aslan Küçük, Servet Karaman.

 

ANAMUR BELEDİYESİ: Nevin Özel, Suphi Alp, Ayhan Güzel, Gökçin Yalçın, Mehmet Oktan, Özgür Özuğur.

 

GÜLNAR BELEDİYESİ: 5 aday adayının adı geçiyor ancak devlet memuru oldukları için adlarının açıklanmasını istemediler.

 

ERDEMLİ BELEDİYESİ: Bir kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu. İlçe Başkanlığı aday adayının adını açıklamayacaklarını duyurdu. Ancak partiye yakın kaynaklar, CHP’nin Erdemli başkan adayının MHP’li Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerem  Şahin olduğu dile getiriliyor.

 

ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ: Selahattin Akkuyu, Mehmet Sabah, Güray Saydamlı.

 

AYDINCIK BELEDİYESİ: Ferhat Cin

 

BOZYAZI BELEDİYESİ: Bir başvuru oldu. İsim açıklanmadı.

 

Kaynak: İMECE





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA