HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Seçer’den Binali yıldırım’a soru "Vicdanınız bu konuda rahat mı?"


6 Aralık 2013 Cuma 10:05

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nun CHP’li üyesi Mersin Milletvekili Seçer, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a “Eskiden fişlendiğini, devlet ihalelerine sokulmadığından şikayet eden firmalar ile bugün dünya görüşü ne olursa olsun her firmaya aynı muameleyi yaptığınızı söyleyebilir misiniz? Vicdanınız bu konuda rahat mı?" diye sordu.

 

 ANKARA

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a bakanlığın yaptığı ihaleler konusunda vicdanın rahat olup olmadığını sordu. Seçer, “Eskiden fişlendiğini, devlet ihalelerine sokulmadığından şikayet eden firmalar ile bugün dünya görüşü ne olursa olsun her firmaya aynı muameleyi yaptığınızı söyleyebilir misiniz?” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun CHP’ li üyesi Seçer, bütçe görüşmeleri sırasında Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı’na sorduğu “vicdan” soruları damgasını vurdu. Seçer, iktidarın son yıllarda “yandaş” olarak da adlandırılan bazı firmalara verdiği ihaleleri gündeme getirdi ve şöyle dedi:

“Sayın Bakan, özellikle, sizin dünya görüşünüze yakın sermaye gruplarının, geçmişten dolayı bazı şikayetleri vardı. Özellikle, 28 Şubat sürecinde fişlendiklerini, o süreçte devlet ihalelerine sokulmadıklarını, hatta devletin bazı kurumlarının sürekli onları yıpratmak için üzerlerine gittiklerini, Türkiye’de köle muamelesi gördüklerinden haklı olarak şikayet ediyorlardı. Ama şimdi, bugünün Türkiyesi’nde sizlere müteahhitlik hizmeti veren firmalara, dünya görüşü ne olursa olsun, kırmızı, beyaz, yeşil, hangi renkten olursa olsun, aynı muameleyi yaptığınızı söyleyebilir misiniz? Ödemelerde adaletli davrandığınızı söyleyebilir misiniz? Bu insanlara iş verirken adaletli davrandığınızı söyleyebilir misiniz? Vicdanınız bu konuda rahat mı?”

HAVAALANI 2016’DA

CHP’li Seçer, konuşmasında Mersin’de yaşanan önemli ulaşım sorunlarına da dikkat çekti. Mersin’in yıllardır özlemle beklediği, ancak ağır aksak ilerleyen Çukurova Bölgesel Havaalanı için daha önce 2013’de bitirileceği sözünün verildiğini, ancak temelin bu yıl atılabildiğini hatırlatan Seçer, havaalanının ne zaman bitirileceğini sordu. Seçer’in sorusu üzerine Yıldırım, “Proje Kamu İhale Kanunu’na tabi olmadığı için, her türlü yapım sorumluluğu firmaya aittir. Herhangi bir keşif artışı söz konu değildir. İşin bitim süresi, yer teslimi olan 15 Mart 2013 tarihini mütakip 36 ay  ve bu tarih 15 Mart 2016 tarihinde sona erecek. Şayet proje bu süre içinde tamamlanamaz ise işin sözleşmesine göre gecikilen süre işletme süresinden düşürülecek” dedi.

MERSİN İHMAL EDİLDİ

Seçer konuşmasında Mersin’in Konteyner Limanı ihtiyacını hatırlattı. Mersin’e yapılacak yatırım ve hayata geçirilecek projeler ile Doğu Akdeniz’in Orta Asya ve Orta Doğu’ya yönelik bir lojistik merkezi olabileceğini ancak kentin yıllardır ihmal edildiğini vurgulayan Seçer, Bakan’dan yeni liman ve konteyner limanı hakkında da açıklama talep etti. Bunun üzerine Yıldırım, Mersin limanı ile ilgili olarak bakanlığın kruvaziyer ve konteyner limanına yönelik olarak revize imar planı hazırlandığını planının onay aşamasına geldiğini ifade etti.

TARSUS PROJE BEKİLYOR

CHP’li Seçer ayrıca D-400 karayolunun Mersin-Tarsus arasındaki bölümünün "tam bir facia" olduğunu vurguladı ve  "Orada sağlı sollu önemli tesisler var, sanayi tesisleri var, ticari tesisler var. Artık o yol tıkanmış, işleyemez durumda. Acil olarak bir projeye ihtiyaç var, genişletilme çalışmasına ihtiyaç var ama yapılan herhangi bir iş yok şu ana kadar” diye konuştu.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA