HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Kocamaz şoförler Odasını ziyaret etti


23 Ocak 2014 Perşembe 08:36

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz Mersin Kamyon, kamyonet, otobüs, otomobil ve şoförler odasını ziyaret etti.

 

 

 

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz Mersin Kamyon, kamyonet, otobüs, otomobil ve şoförler odasını ziyaret etti.

Kocamaz’ı odaya gelişinde Başkan Veysel Sarı, oda yönetim kurulu  üyeleri ile  çok sayıda kooperatif başkanı karşıladı.

 

Başkan Veysel Sarı’ı toplantıda MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz’ın  odayı ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti belirttikten sonra şoför ve kooperatifçilerin sorunlarını aktaran bir sunum gerçekleştirdi.

Başkan Veysel Sarı yaptığı sunumda belirledikleri sorunları ve çözüm önerilerini şu ifadelerle aktardı..

 

Mersin’de çağdaş taksi işletmeciliği için gerekli olan alt yapının oluşturulmasını, bunun için de, taksicilerin zorunlu ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak, 3-5 taksinin sığabileceği cepleri bulunan, bekleme odalı tek tipte duraklar oluşturulurken, taksici esnafının güvenliğini sağlamak amacıyla başlatılan “bölünmüş kabinli taksi modeli “ imalatı ve kullanımının biran önce hayata geçirilmesi  için, bu konuda odamızın girişimlerine destek ve iş birliğinin sağlanmalıdır.

Yaklaşık bir yıldır uygulanan “PARKMETRE” tabir edilen sistemin şehir içi trafiğinin aksamasına neden olduğundan bu konudaki şikayetlerin ve uygulamanın tekrar gözden geçirilmeli ve Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin uygun olan yerlerine çok katlı otoparklar yapılmalıdır.

Bir diğer önemli gördüğümüz sorun ise, Mersin’ in doğu girişinde bulunan Deliçay köprüsünden şehir merkezi istikametine Tarsus ilçesinde olduğu gibi şehir içi araçlar için alternatif yollar oluşturulmasıdır.

            Ayrıca, İlimiz’ de Kamyon ve Tır esnafı için içeriği,  otel ve sosyal tesislerle donatılmış tır garajlarının yapılarak hem tır’cı esnafını rahatlatılması, hem de tır’ların kent içinde yol kenarlarında park yapmalarının önüne geçerek kent içi trafiğinin rahatlatılmasının sağlanmalıdır Diyen Başkan Veysel Sarı sunumunu, Belediye’de Esnaf odalarının sorunlarıyla ilgilenip çözüm üretecek bir Başkan yardımcısının görevlendirilmesinin esnafın Belediye ile diyalogu ve sorunlarının çözümüne büyük katkı sağlayacağına dikkat çekerek sonlandırdı.

Başkan Veysel Sarı’nın konuşmalarından notlar alan Kocamaz ise yaptığı değerlendirmede şunları belirtti.  

Sorunlarınıızı biliyorum. Bu dilekleriniz ise projelerimiz içinde yer almaktadır.

Esnafın tüm sorunlarının çözümünü kolaylaştırıp acil katkı sağlanması için Tarsus’ta bir başkan yardımcımızı bunun için görevlendirmiştim. Mersin’de de bunu yapmamamız için hiçbir neden yoktur.

31 Mart’tan sonra ki ilk günlerden itibaren tüm aktardığınız sorunların ve Modern taksi durakları için gereken yapılacaktır.

Toplu taşıma için sizlerle oturup çözümler üreteceğiz.

Siyasetçi karşısında, birleşerek tek güç oluşmasını istemez. Ama biz böl ve yönet anlayışına karşıyız.

O nedenle kooperatiflerimizi bir bütün ve  birlik içinde değerlendireceğiz.

Modern tır garajı için de gereken yapılacaktır.

Yollarımız ise yetersiz. Yolların yetersizliğinden kaynaklanan ve çileye dönüşen trafik sorunu battı çıktılarla rahatlatılacaktır. 

Tarsus’ta olduğu gibi özellikle ağır tonajlı araçlar için alternatif yollar için yaptığınız öneriyi dikkate alacağım.

Ayrıca Mersin esnafının turizmden de pay almasını sağlayacak olan  Mersin- Anamur- Alanya arası deniz uçağı ve deniz otobüsü projesini de gerçekleştireceğiz” dedi.

Kocamaz Toplu fotoğraf çekilmesinden sonara Başkan Veysel Sarı’ya  teşekkür ederek odadan ayrıldı.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA