HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
DR. HALUK BOZDOĞAN’A KÖY GEZİLERİNDE BÜYÜK DESTEK


26 Ocak 2014 Pazar 10:21

CHP’den Tarsus Belediye Başkan Adayı olan Dr. Haluk Bozdoğan, gittiği her köyde kurban kesilerek karşılanıyor.

 

Dr. Haluk Bozdoğan, beraberinde CHP Tarsus ilçe başkanı Ali İlk, Kadın Kolları başkanı Gülüzar Saçkesen, bazı belediye meclis üyesi aday adayları ve çok sayıda partili ile beraber, Tarsus’un Yanıkkışla, Koçmarlı, Çavuşlu, Çokak, Kuzoluk, Emirler, Kuşçular ve Eminlik köylerini ziyaret etti.

Türkiye Değişim Hareketi Mersin il başkanı Mirza Turgut ’un da destek verdiği köy ziyaretlerinde Dr. Bozdoğan gittiği her köyde çifte kurban kesilerek karşılandı ve köylülerle sohbet edip sorunlarını dinledi.

Köy ziyaretlerinde konuşan CHP Tarsus ilçe başkanı Ali İlk, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın uyguladığı yanlış politikaları anlatarak şunları söyledi: Gittiğimiz her mahalle ve köylerde bir çağrıda bulunuyorum. Bu çağrı seçimin yaklaştığı şu günlerde ortaya çıkan bir çağrı değildir. Biz bu çağrıyı Türkiye’de ve Tarsus’ta yaşanan tehlikenin netleştiği günden bu güne kadar yapıyoruz. Türkiye’nin gidişi iyi değildir arkadaşlar. Tarsus’unda durumu iyi değildir. Kocamaz’ın geldiği yer bellidir. Bisikletle geldiği Belediye Başkanlığı görevi sırasında Tarsus’un sayılı zenginleri arasına girmiştir. Bunu Tarsus halkı biliyor. İşte böyle kötü bir durumla karşı karşıyayız. Tarsus’ta yaşanan işsizliğin baş mimarı oldular. İşadamlarını, Tarsus İdmanyurduna istedikleri zoraki bağışlarla başka kentlere kaçırdılar. Akşam üzeri saat 15.00’den sonra Tarsus’un kent merkezinde inler cinler top oynuyor. Tarsus’u 20 yılda onarılması güç durumlara getirdiler. Kocamaz’ın, Başbakan Tayip Erdoğan’la bir farkı yok.” dedi. 

Daha sonra konuşan Dr. Haluk Bozdoğan ise, Tarsus’un şu anki gidişatının hiç iyi olmadığını vurgulayarak kentte 20 yıldır hiçbir projenin üretilmediğine dikkat çekti. Bozdoğan; “Yıllar önce hepimizin övündüğü üretim toplumu olan  kent, artık hizmet toplumu haline geldi. Yıllardır projeler anlattılar, metro yapacağız dediler,  33 katlı otellerden bahsettiler, 5 yıl önce söylediklerini şimdi yeniden tekrar etmeye başladılar. Biz siyasi arenada yerimizi alırken “Teşhis” dedik. Teşhis, bu insanların bu kenti ekonomik, sosyal ve kültürel olarak geriye götüren bu yönetimin gitmesi dedik. Ama asıl olan tedaviydi. Tedavi ise halkın bu kenti yönetmesi. Halk, köyünden mahallesine kadar alt komisyonlarını tamamlayarak, kent konseyine ulaşan halk komitesiydi. Halkın yönetmesi, belkide yıllardır sömürülmüş, kandırılmış insanların iş başına gelmesi, bu işin nasıl yapılacağının bir göstergesiydi. Benim gördüğüm 20 yıldır bu kentin bir master planı bile yok, önünü gören bir kent değil. Yani kişiliksiz, kimliksiz bir kent. Bir kentin ileriye gitmesi o kadar önemli ki, köylerinde marka haline gelmesidir. Zamanında dışarıdan dünya kadar işçi gelen bir kent, şimdi dışarıya işçi gönderen kent oldu.  SYDV’dan medet uman insanımız var. Bir zamanlar üretim kenti olan, 13-14 fabrikası olan kent, artık bunları tamamen kaybetti. Şuan Tarsus 20 bine yakın emeklinin yaşadığı bir kent, yani Türkiye’nin en büyük köyü. Bunları el birliği ile kurtaracağız, sizlerden isteğim milli iradenizi, Anadolu bilincini 30 Mart 2014’te sandığa giderek göstermenizi istiyorum. Bu seçim Haluk Bozdoğan’ın ve CHP’nin seçimi değil, bu seçim sizin seçiminiz.” şeklinde konuştu.

Dr. Bozdoğan, köy ziyaretlerinde zaman zaman köylülerin evlerine misafir olarak çay içip sohbet ederek sorunlarını dinledi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA