HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Dr.Tamamoğlları’ndan kadınlara destek sözü


31 Ocak 2014 Cuma 09:26

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akdeniz Belediye Başkan Adayı Dr. Necdet Tamamoğulları’nı ziyaret eden CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı ve Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Nevin Zaimoğlu, belediye başkan adaylarına destek ve güç verdiklerini bildirdi. Mezitli, Akdeniz, Toroslar ilçe kadın kolları yönetici ve üyelerinin de katıldığı ziyarette konuşan Dr. Tamamoğulları, “Meclis üyelikleri konusunda kadın kotasını hayata geçirmek için elimden geleni yapacağım” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akdeniz Belediye Başkan Adayı Dr. Necdet Tamamoğulları’nı ziyaret eden CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı ve Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Nevin Zaimoğlu, belediye başkan adaylarına destek ve güç verdiklerini bildirdi. Mezitli, Akdeniz, Toroslar ilçe kadın kolları yönetici ve üyelerinin de katıldığı ziyarette konuşan Dr. Tamamoğulları, “Meclis üyelikleri konusunda kadın kotasını hayata geçirmek için elimden geleni yapacağım” dedi.


Dr. Tamamoğulları’nın merkez seçim bürosunda gerçekleşen İl Kadın Kolları ziyaretinde Tamamoğulları, şu değerlendirmeyi yaptı: “Meclis üyeliği eğilim yoklamasında kesinlikle bir listem olmamıştır. Kesinlikle uzak durmuşumdur. Çıkan arkadaşların tümünü kucaklayacağımı, birlikte çalışacağımı açıklamışımdır. Bu siyasi arenada kadınların olması CHP’ye, Akdeniz’deki siyasi harekete güç katacaktır. Bu konuda elimden geleni yapacağıma sayın başkanımın yanında söz veriyorum.”


Mutlaka bir kadın mücadelesi verilmesi gerektiğini vurgulayarak bunu destekleyeceklerini açıklayan Tamamoğulları, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Seçilene kadar yapacağımız çok şey var. Ama seçildikten sonra, belediye yönetimini devraldıktan sonra da yapacağımız çok şey var. Parti içinde bağımsız, kendini yönetebilen, kendi maddi imkanları olan, ulaşım vasıtaları olan, kendi seminer salonları, kendi ayrı mekanları olan bir yapı için de elimizden geleni yapacağımıza söz veriyorum. Şu anda 110-120 trilyonluk borcu olan bir belediyeye talibiz. Belki bir-bir buçuk yıl sıkıntımız olabilir. Ama diğer belediyelerimizi de ortaklaştırarak kadınlarımıza ciddi bir mekan kazandırmak için de söz veriyorum.”


ZAİMOĞLU: KADINLARLA BİRLİKTE YÖNETİN


Mersin CHP’nin 10.000’e yakın kadın üyesinin dilek, istek ve temennilerini ilettiğini belirten Mersin İl Kadın Kolları Başkanı  Nevin Zaimoğlu, Mersin kadın örgütü olarak bütün belediye başkan adaylarına güç vereceklerini, yanlarında olacaklarını belirtti. Zaimoğlu,  belediye meclis üyeliğine adaylıkta Belediye Başkan Adayı Tamamoğulları’ndan kontenjan adaylıklarında kadınların seçilebilir sıralamada gösterilmesini istediklerini kaydetti.


Belediye yönetiminde de kadın meclis üyelerine görevler verilmesini beklediklerini sözlerine ekleyen Zaimoğlu, “Şu anda kontenjan adaylıkları gündemde ve bu konuda mutlaka sizinde görüşünüze başvurulacaktır. Az buçuk biz cumhuriyet halk partili kadınlar olarak bunun nasıl oluşturulduğunu, oluşturulacağını biliyoruz. Bizim sizden ricamız gerçekten iradenizi hiç değilse yüzde 33 cinsiyet kotasının seçilebilir yerlerde adaletli bir şekilde uygulanması konusunda bir hassasiyet göstermeniz ve dik kontenjan denen bir olay var. En azından yeteri kadar kadın sayısına ulaşılmadığı taktirde bu tercihte tamamen size ait. Ama dik kontenjanlarda kadın göstermeniz bizim talebimiz ve daha sonrada belediye meclisten de gerçekten kadınlara bir takım görevlerin verilmesi hak ve yetkilerin verilmesi bizim talebimiz. Bırakın kadınlar sizlerle birlikte yönetsinler” dedi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA