HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
"Yeni Mersin’i Akdeniz’de yaratacağız”


12 Şubat 2014 Çarşamba 09:49

CHP Mersin-Akdeniz Belediye Başkan Adayı Dr. Necdet Tamamoğulları, yeni kentsel alanlarının Akdeniz’de oluşacağını belirtti. Tamamoğulları, “Burada yeni bir kent kurulacak. Yeni Mersin’i Akdeniz’de yaratacağız” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akdeniz Belediye Başkan Adayı Dr. Necdet Tamamoğulları, köy statüsünden mahalleye dönüşerek Akdeniz Belediyesi’ne bağlanan 9 yerleşim biriminin muhtar ve sandık kurulları üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, üreticinin kooperatifleştirilmesi, eğitimde ulaşım sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Akdam Muhtarı Salim Şahin’in evsahipliğinde gerçekleşen toplantıya Bekirde Muhtarı Ahmet Hamdi Er, Yeşilyurt Muhtarı Taner Er, Divanyaylası Muhtarı Muharrem Pakkabak, Camili Muhtarı Ali Doğru, Yeşilova Muhtarı Ersin Ünlü, Iğdır Muhtarı Şuayip Yılmaz, Esenli Muhtarı Hasan Tan, Hebilli Muhtarı Hüseyin Yörük ile mahalle sakinleri katıldı.

Kuzey Mersin’in oluşu sürecini hatırlatan ve Mersin’in yeni kentsel alanlarının Akdeniz’de oluşacağını söyleyen Dr. Necdet Tamamoğulları, yeni kentsel alanların Akdeniz’de oluşacağını belirtti. Tamamoğulları, şu değerlendirmeyi yaptı: “Sonuçta buraya yeni bir kent kurmak lazım, kuzey Mersin gibi. Ben buna yeni Mersin diyorum. Burası güneş ışınlarının çok uygun geldiği bir bölge. Bu konuda ODTÜ’nün bir çalışması vardır. Bu bölgede bir güneş kent kurulabilir. Dünyaya örnek bir güneş kent olabilir. Bu da size bir değer kazandıracaktır. Çünkü Mersin artık boğulmuş. Yeni alanlara ihtiyaç var. Buranın, yeni kentin 20 yıllık planını koyabilirsek hayatınız da değişir. Bence acele etmeyin. Gelelim, birlikte çalışalım. Tabii ki can alıcı sorunlarınız var. Ama şunu söylüyorum, burada yeni bir kent kurulacak. Bu sizin için gelecek vadeden bir şeydir.”

Kent konseyine paralel, muhtarlar konseyi oluşturmak istediklerini de sözlerine ekleyen Tamamoğulları, vatandaşla, kentte yaşayan insanla yönetimin çok yakın bir işbirliğinde olması gerektiğini kaydetti. İşbirliğinin  muhtarlar aracılıyla kurulabileceğine de işaret eden ve bunu Muhtarlar Konseyi ile yapılandıracaklarını söyleyen Tamamoğulları,  “Muhtarlar Konseyi ile direkt sizden bilgi getirecek, direkt sıkıntıları iletecek ve bunların da çözümü için bir planlama yapacak bir yapı lazım.  Bunu Kent Konseyine paralel bir yapı olarak düşünüyorum” dedi.

Muhtarların ilköğretimin taşımalı sistemle yürütüldüğünü anlattığı, lise eğitiminin ise ulaşımdan kaynaklanan zorluklarına dikkat çekmesi üzerine,”bir toplum kendi sorunlarıyla ilgili böyle ciddi bir tavır koyarsa sonuç alma ihtimali artar. Biz de buna önderlik de ederiz.  Nerede isterseniz orada oluruz. Ulaşımla ilgili kanundaki yetki büyükşehre verilmiş. Ama öğrenciyle ilgili belediye bünyesinde bir kooperatifle bu işi çözebiliriz” şeklinde konuştu. “Akdeniz’de Tamamoğulları’nda birleştik. Bir-iki yıl borçlardan dolayı sıkıntı çekileceğinin bilincindeyiz” yaklaşımına ise Tamamoğulları, “Elimizden geleni yapacağız, sizlere hesap da vereceğiz, bilançomuzu da yayınlayacağız, ulaşmak istediğiniz bilgilere internet sitesi üzerinden ulaşabileceksiniz” yorumunu yaptı.

Bölgenin parçalanmış arazi yapısına da dikkat çekilen toplantıda  ‘eskiden narenciye satıp ev yaptırır çocuk evlendirirdik, şimdi narenciye bahçesini satarak ancak yapılabiliyor. Bu bölgenin lojistik desteğe ihtiyacı var. Yeni çevre yolu ile merkeze bağlanması gerekir’ görüşlerini paylaşan muhtarlara Hindistan örneğini veren Tamamoğulları, şu görüşleri dile getirdi: “Genel girdilerde ciddi artışlar var. Bu durum iktidarı da ilgilendirir. Orada mücadele şarttır. Sizlere katılıyorum. Ama bizim yerelde de yapacağımız şeyler var. Bu da bir bilinçle olur. Ama insanlarda da bir bezginlik var. Kooperatif diyoruz, ‘biz yaptık olmadı’ cevabı geliyor. Ben diyorum ki bir daha deneyeceğiz. Geçmişte belediyenin öncülüğünde yapmamıştınız. Belki o zaman önünüze bürokratlar, bu işin uzmanları, tecrübeli insanları düşmedi. Şimdi onlarla birlikte yapacaksınız. Dünyada da bunun çok örneği vardır. Bugün baharat denildi mi fiyatını Hindistan belirler. 10 binlerce dönüm araziler toplanmış, yepyeni bir üretim tarzı uygulanıyor. Burada 15 dönüme bir traktör alınıyor. Orada her şey planlı, programlı. Herkes arazilerini ortaklaştırmış. Gübreyi daha ucuza alıyor, traktörü ona göre kullanıyor, maliyeti azaltıyor. Satış için de bir örgütlenme kurmuş. Hindistan bu işi güzel yapmış. Bence Türkiye’de de yaparız. Bu konuda da çalışmamız gerekiyor, çalışacağız.”





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA