HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Mersin’in Ankara’daki sesi oda başkanlarından vali Güzeloğlu’na ziyaret


12 Temmuz 2014 Cumartesi 10:23

Esnaf ve sanatkarların Ankara’daki zirve teşkilatı TESK’e bağlı 13 federasyonun seçimlerinde Mersin’i temsil etme yetkisi alan on oda başkanı, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Dinçer önderliğinde Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’na nezaket ziyaretinde bulundular.

 

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, Mersin genelinde 72 odanın seçimini çok adaylı olmasına rağmen sükunet ve demokratik ortam içerisinde tamamladıklarını belirterek, “Türkiye’de kendi mesleklerimizin temsili ve Mersin’in sesinin daha gür çıkması için çok çalıştık, gayret ettik. Mersin tarihinde ilk defa 10 oda başkanımız, 13 Esnaf ve Sanatkar Odaları Federasyonu’nun 10’unda yönetim kurulu üyeliklerine seçildi. Türkiye genelinin oyunu alarak huzurunuza geldik. Sevincimizi paylaşma fırsatı sunduğunuz, tüm çalışmalarımızda yanımızda olduğunuz ve bizlere verdiğiniz büyük destekten ötürü şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Mersin Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu esnafların bizi biz yapan değerlerin, millet olma zenginliğimizin, insani güzelliklerin temsilcisi ve kuşaktan kuşağa aktarıcısı olduğunu dile getirdi.

Esnafların hem ekonominin temel unsuru hem de toplumsal değerlerin yapı taşı olduğunu vurgulayan Vali Güzeloğlu, “Alnı açık, kapısı açık, gönül açık esnaflarımız, kazanmayı gönül kazanma temelinde düşünen, darda olana yardım eden, muhtaç olandan ücret istemeyen, Ahi geleneği içerisinde, usta-çırak geleneği içerisinde, edep ve terbiye geleneği içerisinde nafakasını alnın teriyle temin eden zenginliğimizdir. Her zaman esnafla birlikte olmaktan, sevgisini ve sıcaklığını hissetmekten mutluluk duyuyorum” şeklinde görüşlerini paylaştı.

Vali Güzeloğlu “Siz değerli başkanlarımızla ilimizdeki 5 yılımızda Mersin’i her yönüyle ileriye taşıma çabasından memnuniyet duyuyorum. Oda seçimlerini olgunluk içerisinde, kardeşçe demokratik bir ortamda yaşadık. Üye esnaflarımızın güvenini kazanarak göreve gelmenizin yanı sıra Mersin Esnaf Birliği’nin siz değerli temsilcilerinin en büyük başarısı Türkiye’de 13 federasyonun 10’unun yönetimlerine seçilerek görev ve sorumluluk almaya hak kazanmanız olmuştur. Tüm Türkiye’nin güvenini  kazandınız. Sayın başkanımız Talat Dinçer’i ve sizleri tebrik ediyorum. Esnafın sorunlarına çözüm arayışlarının gelecekte daha olumlu gelişmesine katkıda bulunacaksınız. Hayırlı uğurlu olsun, Allah muvaffak etsin” şeklindeki sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Talat Dinçer başkanlığında Mersin Valisi Sn Hasan Basri Güzeloğlu’na gercekleştirilen nezaket ziyaretinde Tarsus Berberler Odası Başkanı ve Türkiye Berberler Federasyonu Başkan Yardımcısı Alper Deniz, Mersin Kasaplar Odası Başkanı ve Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Yardımcısı Erdal Pekmez, Mersin Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı ve Türkiye Madeni Sanatkarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı Sabit Yelkovan, Mersin Kahveciler Odası Başkanı ve Türkiye Kahveciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Nihat Dağdelen,  Mersin Bakkallar Odası Başkanı ve Türkiye Bakkallar Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Eşref Tombak, Tarsus Lokantacılar Odası Başkanı ve Türkiye Lokantacılar Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ali Tavman, Mersin Terziler Odası Başkanı ve Türkiye Terziler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Atila Atar, Silifke Bakkallar Odası Başkanı ve Türkiye Bakkallar Federasyonu Denetim Kurulu Başkanı  Zahide Doğan hazır bulundular





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA